ERDEM: “HAİN FETÖ KİRLİ EMELLERİNE ULAŞAMADI”

ESNAF ODASI'NDA ERDEM DÖNEMİ

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin her zaman karşısında Balıkesir’de 85 oda ve 43 bin üyesiyle tek vücut olarak durduklarını ifade eden BESOB Başkanı Fehmi Erdem “Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“ESNAF TEŞKİLATI 82 ŞEHİT VERDİ”
15 Temmuz 2016 hain darbe girişimde esnaf ve sanatkar teşkilatı olarak 82 üyesini şehit verdiğini söyleyen Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem “Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı kalarak; tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet ülküsü etrafında sımsıkı kenetlenerek sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Biz esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olarak; ülkemizin geleceğine güveniyor, milletler camiası içerisinde ülkemizin hak ettiği yere, en kısa sürede ulaşacağına, en büyük gücün yüce milletimizin iradesi olduğuna inanıyoruz. Yüce milletimize ve devletimize acımasızca saldıran kirli ve sapık eller kırılmış ve tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığımız ülke olarak gösterilmiştir. FETÖ ve diğer terör örgütlerine fiilen destek olanlar, bu örgütlerin mensupları, örgütle ilişkisi, alakası bulunanlar, bağımsız Türk Yargısı önünde bir bir hesap vermeye başlamışlardır” dedi.

“ESNAF VE SANATKÂRIMIZ CUMHURİYETİMİZİN
VE DEMOKRASİMİZİN İLELEBET BEKÇİLERİDİR”

Türklerin medeniyetinde, millet ve medeniyet ruhunda esnaf ve sanatkârın gerektiğinde bir asker bir alperen olduğunu savunan Başkan Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Esnaf ve sanatkarımız gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hâkim, hakemdir. Gerektiğinde de şefkatli bir ağabeydir, kardeştir. Bunların sadece güzel sözler olmadığını, gerçeği yansıttığını 15 Temmuz darbe girişimi gecesi göstermiş bir camianın liderleri olarak ne kadar gurur duysak azdır. Bizim esnaf ve sanatkârımız ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, cumhuriyetimizin, demokrasimizin ilelebet bekçileridir.
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın cesaretli ve kararlı duruşu ile altın harflerle şanlı tarihimize yazdığımız bu destanın yıldönümünde, kanlarını bu topraklara dökerek şehitlik mertebesine erişen 249 şehidimize Allah’tan gani gani rahmet, 2 bin 301 gazimize de yeniden acil şifalar ve iyilikler temenni ediyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi