FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen davada bilgi sahibi sıfatıyla ifade veren Balıkesir’in ünlü Müteahhitlerinden Metin Özdil, bir dönem mütevelli heyetinde bulunduğu yapının gerçek yüzünü Gezi Olaylarında gördüğünü ve FETÖ yapılanmasından bu dönemde koptuğunu söyledi. 

Özdil'in ifadelerine Balıkesir Ekpres gazetesi ulaşarak bugünkü manşetine taşıdı.


Metin Özdil


Balıkesir Ekspres gazetesinde yer alan haber şöyle: 

Allah rızası gütmek ve hayır işlerine vesile olmak için FETÖ’nün il mütevelli heyetinde yer aldığını ve faaliyetlere katıldığını açıklayan Metin Özdilli, zaman buldukça yapının sohbetlerine, toplantılarına ve faaliyetlerine destek verdiğini belirtti.

Ayrılmadan önceki mütevelli toplantılarında bizzat duyduğu ve özellikle 17-25 Aralık sonrası daha net değerlendirdiği önemli bir konuyu da ifadesinde paylaşan Özdil, “17-25 Aralık operasyonları olmadan yaklaşık 6 ay kadar önce mütevelli heyeti toplantılarına katılanlara yapının içerisinde maaşlı olarak çalışıyor görünen, mütevelli sohbetlerini yapan, yapının “Has Evlat” olarak nitelendirdiği sohbet hocaları tarafından “Hizmetin devletle imtihan edileceği ve yapının içerisinde bulunan kişilerin yüzde 95’ inin bu imtihanı kaybederek hizmeti terk edeceği, bu kişilerin yapının çürükleri olduğu, içeride yüzde 5 oranında hizmet adına sağlam eleman kalacağı”nın söylendiğini.

Bu durumu tuhaf karşılayarak sorguladığını ve sohbet hocalarına “Neden böyle bir şey olacağının söylendiğini, hükümetin dindar ve Müslüman insanlardan oluştuğunu, bu nedenle Müslümanlara eziyet edecek bir hükümet olmadığını, bu söylemlerle neyi kast ettiklerini” sorduğunda “Olaylar bildiğin gibi değil, gerçekleşince görürsün” denildi.


DUBAİ GEZİSİNİ YARIDA BIRAKTIM
İl İmamı İzzet Bilir ve mütevelli heyeti içerisinde bulunan ve yapı içerisinde öğretmen olan şahıslarla birlikte Dubai’ ye gittiklerini ve burada karşılaştığı durumlar sonrasında yapıyla bağını zayıflattığını dile getiren Metin Özdil, şunları aktardı:

“Bu yurt dışı ziyaretlerinden sonra yapı ile ilgili düşüncelerinin daha da değişti. Yurt dışına çıktıkları okullarda okuyan öğrencilerin fakir değil tam aksine paralı ve zengin olduklarını gördüm. Yurt dışına gittikleri ülkelerde farklı bir muamele gördüğü hissine kapıldım. Yapının özellikle üçüncü dünya ülkesi sayılabilecek yerlerde bu derece organize olmasının başka güçlerin desteği olmadan yapılamayacağını düşündüm. Bu da yapıdan daha da uzaklaşarak ayrılma noktasına getirdi beni. Yapı içerisinde iken son olarak gittiğim Dubai gezisini yarıda bırakarak döndüm.  

Burada da kafamda en çok soru işareti bırakan yapı içerisinde 1500-2200 TL karşılığında maaşlı olarak çalıştığını bildiği kişilerin yapmış oldukları harcamaların kazandıkları gelirden çok fazla olduğunu anlamam beni geziden dönmesinde çok etkili oldu. Bu harcamaları yapanların; Yapıdan en üst seviyede maaş alan İl İmamı İzzet Bilir,  Yapı içerisinde bölge imamı olan aynı zamanda yapıya ait şirketlerde 1500-2200 TL ücret karşılığında çalışan Hasan Kamil Keskin, Yapıya ait dershanede 1500-2200 TL ücret karşılığında çalışan Mahmut Şahin,  Yapı içerisinde bölge imamı olan aynı zamanda yapıya ait şirketlerde 1500-2200 TL ücret karşılığında çalışan Erkan isimli şahıslardı,

Ayrıca yurt dışına götürmüş oldukları bütün gezilerde mütevelli heyeti içerisinde bulunan ya da geziye katılan her şahıstan yaptıkları her eylem için komisyon aldıklarını düşünüyorum. Örnek olarak; Kalınan otellerin ya da yapılan araç transferlerine ödenen ücretlerin fahiş rakamlarda olmasının bende bu izlenimi oluşturdu. Meslek olarak da bu işlerin içerisinde olan bir kişi olarak bu konulara vakıfım. Çok az maaşlı insanların da bu tip gezilerde fütursuzca para harcamalarını beni düşündürdü.”

VAKFETTİĞİ BİNAYI GERİ İSTEDİ


Zağnos Eğitim ve Kültür Vakfına öğrencilerin kalabilmesi amacıyla, tamamen hayır amacıyla 3 katlı bir binayı vakfettiğini açıklayan Metin Özdil, bu binayı geri almak için Balıkesir adli makamlarına dava açacağını belirtti.  İfadede ,“Bahçelievler Mahallesi, bulunan 1 bodrum kat ve 2 normal kattan oluşan 3 katlı binayı vakfettiğim.

Ancak 17-25 Aralık’ tan sonra bu yapının devlete karşı olduğunu, yaptığı eylem ve faaliyetlerin devlet düşmanlığı güttüğünü, yapının Amerikan ve İsrail istihbaratı ile birlikte hareket ederek ülkeye zarar verdiklerini gördüğünden dolayı vakfettiği evini verdiği dilekçe ile geri istedim” 
 

İZZET BİLİR BANKASYA İÇİN FAALİYET YÜRÜTTÜ

Yapı içerisinde bulunduğu süre içerisinde Bankasya’ nın yapı adına faaliyet yürütüp yürütmediğini sorguladığında yapıya hizmet eden bir yer olmadığı şeklinde kendilerine söylendiğini açıklayan Özdil, şunları anlattı: 

“ 17-25 Aralık olaylarından sonra ise devletin resmi kurumlarının paralarını bu bankadan çekmeleri üzerine bankanın likidite sorunu yaşamaması için yapı içerisinde tedbir alındığını duydum.

Balıkesir’ de ise İl İmamı İzzet Bilir’in on-on beş gün boyunca Bankasya şubesinde kendisine büro olarak tahsis edilen yerde bulunarak yapıdan kimlerin bankaya para yatırdığını kontrol ettiğini, başında olduğu vakıf ve şirketlerin aracılığı ile özel bankalardan yaklaşık iki-üç trilyon kredi çekerek Bankasya’ya yatırdığını, yapı içerisindeki öğretmenlere para yatırılması yönünde bizzat teşviklerinin olduğunu, yapının içinde bizzat maaşlı olarak çalışan kişilerin araç ve evlerini satılarak parasını Bankasya’ ya yatırılmaları ya da başka bankalardan kredi çekilerek yine Bankasya’ ya yatırmaları ve yapı içerisinde faaliyet yürüten diğer kişilerin de aynı şekilde davranmaları yönünde telkinlerde bulunduğunu, bizzat banka şubesi içerisinde on-on beş gün boyunca kalarak bu hususları takip ettiğini yakın çevresinden duydum.”

Editör: Haber Merkezi