SUSURLUK'ta benzinlikten çaldığı otomobille kaçmak isteyen şahıs, film sahnelerini aratmayacak kovalamaca sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, önceki gece Susurluk-Balıkesir yolunun 18. kilometresindeki benzin istasyonundan 10 F 3219 plakalı beyaz renkli Şahin marka otomobilin çalındığını telsiz anonslarından öğrenen polis ekipleri, Balıkesir girişinde önlem aldı. Çalıntı otomobilin İzmir Çevre Yolu Cengiz Topel Caddesi girişinde görüldüğü bilgisi üzerine burada tedbir alan polisin ikazlarına rağmen şüpheli durmayarak kaçtı. Cengiz Topel Caddesi üzerinden şehir merkezine doğru kaçan hırsız ile polis ekipleri arasında uzun süre kovalamaca yaşandı.

Atatürk Caddesi'nden Altı Eylül Kavşağı'na ve Vasıfçınar Caddesi'ne ters yönden girerek ilerleyen otomobil, karşıdan gelen dört araca çarptıktan sonra kaçmaya devam etti. Çok sayıda polis ekibinin takip ettiği araç, motorize ekipler ve motosikletli timler tarafından Gar Kavşağı'nda kıstırılarak yakalandı. Araçtan indirilen 32 yaşındaki Tarık S.'nin alkollü ve ehliyetsiz olduğu anlaşıldı.

Otomobilde ve şahsın üzerinde yapılan aramalarda bir av bıçağı ele geçirildi. Yapılan araştırmada yağma ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Tarık S.'nin Konya Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiği ve arandığı tespit edildi.

Benzinlikten çalınan otomobil sahibine teslim edilirken, şüpheli Tarık S. ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından olayın jandarma sorumluluk bölgesinde olması sebebiyle jandarmaya teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi