Balıkesir'de tarımsal desteklemelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda, aralarında kamu görevlileriyle işadamlarının da bulunduğu 57 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan bir ihbar üzerine başlatılan çalışmalar sonucu, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekipleri bugün merkezi Balıkesir olmak üzere bir çok ilde sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı operasyon düzenledi. 
Balıkesir'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne gerçekleştirilen operasyonda, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü  M. Vedat U. gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 
Balıkesir, İstanbul yanında bazı illeri de kapsadığı belirtilen yolsuzluk operasyonunda, gözaltına alınanlar arasında kamu görevlileri, işadamları, kırsal kalkınma hibe desteği kapsamında proje hazırlayan danışman firma yetkilileri, inşaat şirketi sahipleriyle bu alanda faaliyet gösteren firma yöneticilerinin olduğu öğrenildi. 
Zanlılara resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve çıkar amaçlı organize suç örgütü kurma, haksız destekleme ödemeleri alarak kamu zararına sabep oldukları gibi suçlar yöneltildiği bildirildi.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısında artış olabileceği ileri sürüldü. 
TARIMDA YOLSUZLUĞA YÖNELİK 2. OPERASYON
Bu arada, 7 Mayıs'ta Balıkesir merkezli 10 ilde, tarımsal destekleme ödemelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda, gözaltına alınan 85 kişiden 24'ü tutuklanmıştı. (ajans10)
Editör: Haber Merkezi