Sosyal hizmet kuruluşlarından hizmet alan çocuk, genç, yaşlı, özürlü, koruyucu aile ve ekonomik destek alan aileler Değirmen Boğazı'nda yapılan 'Bahar Pikniği'nde gönüllerince eğlendi.

Balıkesir Huzurevinden 75, Ayten-Burhan Erdayı Sevgi Evlerinden 100, Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdundan 100, Ayvalık Alibey Çocuk Yuvasından15, Bandırma Çocuk Yuvasından 15, Koruyucu Ailelerden 5, Özürlü Ailelerden 10 ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden 15 kişi olmak üzere gelen misafirlerle birlikte yaklaşık 400 kişinin katıldığı 'Sosyal Hizmetler Bahar Pikniği' yapıldı.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Akbıyık, Balıkesir'de bulunan sosyal hizmet kuruluşlarında kalan çocuk, genç, yaşlı, özürlü, koruyucu aile ve özürlü aileleriyle birlikte güzel zaman geçirmek, enerjilerini olumlu bir biçimde harcamak, büyük bir aile olan sosyal hizmetler ailesinin fertleri arasında kaynaşmayı ,dayanışmayı, sevgi ve saygıyı arttırmak istediklerini belirtti.

Akbıyık, ayrıca bu piknikte Ayvalık ve Bandırma Çocuk Yuvaları'ndan gelen çocuklarında bulunduğunu bu çocukların il merkezinde kalan kardeşleriyle buluşmalarını, hasret gidermelerini sağlamaya çalıştıklarını bu uygulamaların çok olumlu sonuçları olduğunu kaydetti.

Pikniğe katılanlar hem eğlenme hem de dinleme olanağı buldu. Sosyal Hizmetler Bahar Pikniği'nde buluşan gençler Halk oyunları, halat çekme ve minikler yumurta yarışması, sandalye kapma, çuval yarışmasıyla eğlenirken, Huzurevi yaşlılarından oluşan sanat müziği korosunca söylenen şarkılarla da coştular.

Pikniğe Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Defterdar Yakup Yıldırım, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, İl Tarım Müdürü Engin Sancı, SGK İl Müdürü Cem Dinç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İl Nüfus Müdürü Naci Avşar, İl Dernekler Müdürü Cemalettin Canlı, Valilik Yazı İşleri Müdürü Mehmet Çakar, İşkur İl Müdürü Nazım Balcı ve Sosyal Hizmet Kuruluşları idareci ve personeli katıldı.

Editör: Haber Merkezi