Balıkesir'de Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın girişimiyle öğrencilere ve Balıkesirlilere trafik bilincinin aşılanması amacıyla başlatılan "Köyden Kente Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi' ile yaklaşık iki aylık zaman diliminde 13 bin 750 kişiye ulaşıldı.
22 Nisan'da başlatılan “Köyden Kente Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi” il merkezi başta olmak üzere, ilçeler ve köyleri de içine alacak şekilde planlandı. Bugüne kadar Bandırma Cumhuriyet Meydanında, Gönen Hükümet Konağı önünde, Şamlı Kamçılı Köy meydanında, Ali Hikmet Paşa, Şamlı, General Kemal Balıkesir, Pamukçu Mebruke Hakkı Kabakçı, Mehmet Akif Ersoy, Yeniköy, Zafer, Karamanlar, Sevinç Kurşun ve Kocaavşar İlköğretim Okullarında öğrencilerle Balıkesirlilere ulaşıldı. “Köyden Kente Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi” ile bugüne kadar yaklaşık 13 bin 750 öğrenci ve Balıkesirliye ulaşıldı. Proje çalışmaları sürüyor.
Son olarak, Kocaavşar İlköğretim Okulunda öğrencilere yönelik olarak ortak trafik bilincinin oluşturulması amacıyla hazırlanan proje kapsamında düzenlenen programda; Mobil trafik eğitim tırı, hız simülatörü, trafik standları, alkol gözlüğü uygulaması, mini çocuk trafik eğitim parkında 2 adet akülü araçla çocuklara ve gençlere yönelik uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Stantlarda, eğitimli personel tarafından ziyaretçilere; ortak trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik afiş ve broşür, öğrencilere ise boyama kitabı, cetvel ve kalem dağıtımı yapıldı.
Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi etkinliklerine katılan Okul Müdürü Özdemir Camkaya, öğretmenlerle öğrenciler; uygulamalı ve görsel eğitimle Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün kendilerine verdiği değer ve önemden dolayı başta Emniyet Müdürü Ömer Aydın olmak üzere projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi