Her yıl Ekim ayının 10'ncu günü kutlanan "Dünya Balıkesirliler Günü" bu kez de sosyal medya mesajlarıyla hatırlandı. İlkinde şehre yakışan organizasyonla kutlanan günün 10'uncusunda en anlamlı mesaj BALDEP'ten geldi.

Balıkesir Dernekler Federasyonu (BALDEF) mesajında Balıkesir'in Kuva-yi Milliye'deki rolüne dikkat çekilerek "İstiklal Madalyası" talebini dile getirdi.

Balıkesirliler Birliği ve  Balıkesir Dernekler Federasyonu (BALDEF) Genel Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan'ın mesajı şöyle: 

KUVA-İ MİLLİYENİN BAŞKENTİ Balıkesir’imizin ve tüm değerli hemşerilerimizin 10.10.2020 DÜNYA BALIKESİRLİLER GÜNÜ’nü kutlarız .

Federasyonumuzda yer alan tüm derneklerimiz ,bizden desteğini esirgemeyen tüm hemşerilerimiz , siyasi partilerimiz ve mülki makamlarımızla birlik içerisinde BALIKESİR’imizive BALIKESİRLİ hemşerilerimizi çok daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz . Verilen emeklerin , gösterilen çabaların boşa çıkmayacağına inancımız tamdır. 

KUVA-I MİLLİYE ruhuyla , tarihten gelen misyonumuzun ağırlığının farkında olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

BALIKESİR’in ve BALIKESİRLİLER’in bu tarihi misyonu, ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşu ve Cumhuriyet ‘imizin kuruluşunda ki emekleri nedeniyle “İSTİKLAL MADALYASI” alması gerektiğine inanıyoruz.

Bu konuda ki çabalarımızı her platform ve merciide sürdürmeye devam edeceğiz . 

Tarih yazandan ziyade tarihi yapan şehrimiz STK larımız güçlendikçe eminiz ki hakkettiği yere gelecektir .

Tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur . 

Editör: Haber Merkezi