BANDIRMA'da  yaklaşık 2 saat devam eden yağış Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere ilçenin hareketli bölgeleri Kaşif Acar, Şehit Süleyman Bey, İnönü, General Halit Caddelerindeki işyerlerinin sular altında kalmasına neden oldu. Yine, 100. Yıl, 600 Evler semtlerinde çok sayıda ev sel sularından etkilendi.


BÜYÜKŞEHİR SEFERBER OLDU
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin telefonları ilçedeki yağışla birlikte susmak bilmedi. Büyükşehir'e yaklaşık 900 su baskını ihbarı geldi. Bölgede 28 ekip ve 102 personelle görev yapan Büyükşehir ekiplerinin bazı yerlerde mahsur kalan 119 kişiyi kurtardığı belirtildi.


YETERSİZ KALDI
Bandırma’da meydana gelen şiddetli yağış sel felaketine dönüştü. Kentin birçok yerinde işyeri ve evleri su basarken, itfaiye ve su kanalizasyon ekiplerininin ihbarlara yetişmekte güçlük çektiği belirtildi. Araçlar ise caddelerde mahsur kaldı. 


METREKAREYE 100 KG. YAĞIŞ 
Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgilerde 90 dakika içerisinde metrekareye 100 kg yağmur düştü. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm itfaiye ve su kanalizasyon ekiplerinin de Bandırma’ya sevk edildiği bilgisi alındı


KAFAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şu açıklamayı yaptı:
"Bandırma ve Erdek ilçemizde ani bastıran yağış sonrasında meydana gelen sel felaketi dolayısıyla tüm esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm itfaiye ve su kanalizasyon ekiplerimiz sevk edildi ve tüm ekiplerimiz sahada."

MARMARA'da DURUM
Yağış, Erdek ile Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda da etkisini hissettirdi, hayatı olumsuz etkiledi. Avşa'da  yollar göle dönüşürken otomobiller sular altında kaldı. Belediye ekipleri, yollardaki suyu tahliye etmek için büyük çaba sart etmesine rağmen başarılı olamadı. 

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI GELDİ

İşte o açıklama

Yapmış olduğumuz uyarılar doğrultusunda Balıkesir’in kuzey ilçelerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar neticesinde Bandırma ilçesinde bu akşam 18:50’ye kadar 80 kg/m2 yağış meydana gelmiştir. Yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar yağışın etkisini sürdürerek, aşırı yağışa (toplamda 150 kg/m2 üzeri ) neden olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: Haber Merkezi