BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez Bölgesi'ne yönelik yatırım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılacak olan Havran Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi ile Havran Yaya Üst Geçidi inşaatlarının temelleri düzenlenen törenler ile atıldı. 

BAŞKAN UĞUR: "YERLİ VE MİLLİ TÜRKİYE İSTEMİYORLAR"

Türkiye'nin 15 Temmuz'da darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Başkan Uğur, "15 Temmuz kalkışma hareketi ülkemizdeki ekonomiyi etkiledi. Ama AK Parti iktidarları döneminde yapılan icraatlar ve yapılan çalışmalar neticesinde bunun etkisi az oldu. Döviz aynı kaldı, faizler fazla yükselmedi. Eskiden bir Başbakan Anayasa kitapçığı fırlattığında faiz 7 binlere çıkıyor, döviz yükseliyordu. Bu darbe başarılı olsaydı bizim ödeyeceğimiz bedel bugün 500 kat olacaktı. İçinden 3-4 tane Türkiye çıkacak bir yapı istiyordu darbeciler. Bu darbenin önlenmesi Amerika ve Batı'nın çifte standardı ve Batı'nın ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardı. Dünya 4'ten büyüktür diyen bir lider vardı. Bügün Cumhurbaşkanımızın bu çıkışı ile Afrika ülkeleri uyandı. Batı eskisi kadar bu zenginlikleri sömüremiyor. Dediler ki 'Recep Tayyip Erdoğan bizi çok kötü afişe etti. Onu ortadan kaldırmamız lazım dediler' ama bunu 15 Temmuz'da yapamadılar, iki yüzlülükleri ortaya çıktı. Gezi olayları olduğunda Dünya'nın bütün kanalları Gezi Parkı'ndan canlı yayınlar yaptılar ve bu kalkışmayı desteklediler. Ama 15 Temmuz'daki bu kalkışma hareketi, meclise atılan bombalar, kurşunlanan insanlar, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün bombalanması ve 300'e yakın şehidi Batı dünyası görmezden geldi. Türkiye, Avrupa, Amerika tarafından yok sayılabilecek bir ülke değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkomutanı ve Cumhurbaşkanı ile devam ediyor. Onlara yataklık edenleri bir ir temizliyor. Amerika Başkan Yardımcısı geldi, Rusya ile yakınlaşma sürüyor. Ve IŞİD ile Cerablus'taki çıkartma sürüyor. Türkiye'nin Göktürk uydularını atması, 3. Havaalanı ve 3. Boğaz Köprüsünü yapması onları rahatsız etti. Bunlar yerli ve milli bir Türkiye istemediler. Türkiye'nin artık lider bir ülke olduğunu, bölgesinin lideri olduğunu, 15 Temmuz'da 7 düvele yapmış olduğu bu çalışma neticesi Avrupa başarılı olamadı" diye konuştu.

"PARALEL YAPI ŞAHSİYETSİZ, CİBİLLİYETSİZ, İLKESİZ, OMURGASIZ, FİKİRSİZ, ZİKİRSİZ"

Konuşmasında hakkında özellikle sosyal medya üzerinden yayılmaya çalışılan iddialara da cevap veren Başkan Uğur, 2014 seçimlerinde paralel yapının AK Partili belediye başkan adaylarına karşı çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
Başkan Uğur şöyle devam etti:

"2014 Mart seçimleri, 2013'teki 17-25 Aralık kalkışmasından sonra yapılan en zor seçimdir. Bizler AK Parti Belediye Başkanları olarak AK Parti olarak seçime girerken, hepimiz Paralel Yapıya, diğer muhalefet partilerine, hepsi tek cephe oldular ve bizlere büyük bir savaş açtılar. Bizlerde onlar ile mücadele ettik. Bu öyle bir seçimdi ki CHP dışarıdan aday ithal ederek seçime girdi. Doğruyol Partili eski bir milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterildi.  Paralel yapı dedi ki Balıkesir Büyükşehir'de MHP, Havran'da MHP, Burhaniye'de CHP'yi destekliyoruz. İvrindi'de MHP'yi destekliyoruz. Karesi'de MHP'yi destekliyoruz. Havran'da aynı şekilde. Bandırma'da CHP'yi destekliyoruz dedi. Bu paralel yapı şahsiyetsiz, cibilliyetsiz, ilkesiz, omurgasız, fikirsiz, zikirsiz. Bunların bütün amacı menfaat temin etme. Biz böyle bir seçim geçirdik. Büyükşehir'de MHP oylarını arttırdı.' Bandırma'da altı ok, Büyükşehir'de İsmail Ok' sloganları da buydu. Böyle bir seçim geçirdik, Büyükşehir'i de aldık ve şimdi hizmet ediyoruz. İnsan tabiki üzülüyor".

"PARALEL İLE 20 YILDIR MÜCADELE EDİYORUM"

Balıkesir'in Türkiye'nin küçük bir örneği olduğunu söyleyen Başkan Uğur, paralel yapı ile 20 yıldır Balıkesir'de mücadele ettiğini belirtti. Kendisine ve bazı belediye başkanlarına karşı algı operasyonu yürütüldüğünü ifade eden Uğur, "Nasıl Batı'nın ikiyüzlülüğü, şerefsizliği, haysiyetsizliğini yüzlerine vurduk, Balıkesir'de Türkiye'nin küçük bir ölçeği. Balıkesir'de bazı sahtekarların, menfaatçilerin, ikiyüzlülerin, bende Edip Uğur adına şahsım olarak onların haysiyetsizliklerini, şerefsizlik, sahtekarlık ve menfaatçiliklerini deklare ettim.  Bunlar şerefsizdir, bunlar haysiyetsizdir, bunlar sahtekardır. işte bir üst akıl yine bu şantajcılarla, jurnalcilerle oluşturdukları, menfaat şebekesi ile harekete geçtiler. Uzun zamandır Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur görevden alınıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Edip Uğur tutuklanacak. Paralel yapının bir numaralı ismi Edip Uğur. Bu algı operasyonu bana yapılıyor. İlçe Belediye başkanlarımıza yapılıyor. Büyükşehir'in üst düzey yöneticilerine de yapılıyor. Bu algı operasyonunu yapanlar şerefsizdir, haysiyetsiz ve alçaktır. Bu şerefsizler, bu alçaklar bu iftiralarını, bu yalanlarını ispat ile mükelleftir. İspat edemezlerse şerefsizlerdir, haysiyetsizlerdir. İspatta edemezler. Paralel yapı ile Edip Uğur 20 yıldır mücadele ediyor. Edip Uğur'un Balıkesir'de kurmuş olduğu Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı, 20 yıldır kurban kesimi yapıyor. Efendim bağış yolu ile alıyoruz, fakir-fukaraya da biz 20 yıldır, 365 gün yemek dağıtımı yapıyoruz. Bunları bize söylettiriyorlar. Ben bugüne kadar çıkıpta aş evi kurdum, bu kurbanları toplluyorum demedim. Bu şerefsizler, bu haysiyetsizler aldıkları kurban paraları ile kurban kesmiyorlar. Benim başkanı olduğum Vakıf bu kurbanları kesip, eksi 40 derecede dondurduktan sonra vakfın buzhanesinde muhafaza ediyor. Orada hergün çıkarıp fakir- fukaraya kurban etlerini yediriyor. Ben bunu 20 senedir söylüyorum. Bu paralelcilerinde bir numaralı düşmanıyım. O üst akıl bir yanlış yaptı. Edip Uğur'a damga vuracak ya; Sen Edip Uğur'u paralelcilik damgası ile vuramazsın şerefsiz, haysiyetsiz, yalancı, üçkağıtçı yapamazsın" dedi.

"3 OCAK'TAKİ AÇIKLAMA 25 ŞUBAT GİBİ GÖSTERİLİYOR"

AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti teşkilatlarına kendisi ve diğer belediye başkanlarını destekleyen açıklamaları için teşekkür eden Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İl Başkanımız Dinçer Orkan bir basın toplantısı düzenlemiş. Bu basın toplantısında AK Parti'nin birlik ve beraberliğini vurgulayıp, belediye başkanlarının ve Büyükşehir Belediye Başkanının arkasında, destekçisiyiz, bizim belediye başkanlarımız AK belediyeciliği uyguluyor diyerek ifade ettiler. Ben il başkanımıza teşekkür ediyorum, sağolsun- varolsun. Deliliniz varsa söyleyin. Bank Asya'da hesabımız mı var? Bunlara himmet mi yapmışız? Toplantısına mı girmişiz? Hangi örgütün hangi yerinde varız? Hiçbir yerinde yokuz. Haydi ispat edin.
Ellerinde tek bir delil yine o zaman il başkanı olan, şimdi milletvekilimiz Sayın Mahmut Poyrazlı ile 3 Ocak 2014 tarihinde yapmış olduğumuz taze bir aday olarak yapılan basın toplantısı. Bu basın toplantısı youtube'de 20 dakika 3 parça halinde yayınlanmış. 9 dakika, 6 dakika 5 dakika. Orada daha adaylığımız belli olmamış, aynı gün Anavatan Partisi'nden rahmetli Ahmet Dedebaş'ın cenazesi var. Cuma günü cenazeden geliyorum. Orada da basın toplantısında bahsediyorum. Orada Cemil İlgör'le ilgili yine efendim Ardıçtepe Barajı'yla ilgili açıklamam var. Deniliyor ki Uğur bu konuşmayı 25 Aralık'tan 2 ay sonra yaptı. 25 Şubat'ta yaptı. Bu şerefsizlik, haysiyetsizlik.
Daha adaylarımız belli olmamış. Sındırgı'da bir aday var, o aday şimdi tutuklandı. Paralel yapı ile ilgili buna karşı bazı hareketler var. Daha genel merkezimiz bir açıklama yapmamış. 17-25 Aralık olayları tazeliğini koruyor. Bizde siyasiyiz. Her dini grupla da görüşüyoruz, ziyaret ediyorlar. Talepleri oluyor. Ne diyorsun diyor bu paralel yapı hakkında; 'Zaman gösterecek, Hocaefendi saygı duyduğumuz, sevdiğimiz bir kişidir. Zaman belli eder. Bu kadar bir cümle. Yalnız onu veriyor delil bu. 2015'te bakanların ne açıklamaları var. Bununla beni itham edemezsin, edilemez. Bunu kesinlikle reddediyorum, ispata davet ediyorum. Tabi bu bizim arkadaşlarımızdan da gelirse bizi daha çok üzüp, rahatsız ediyor.

Editör: Haber Merkezi