Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çiğdem, 61'nci Hükümet ve Bakanlar Kuruluyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında; hükümetin önceliğinin toplu sözleşme yasasını çıkarmak ve yeni anayasa olması gerektiğini söyledi.

Mustafa Çiğdem, 61. Hükümetle ilgili yaptığı açıklamasında, “Öncelikle yeni Bakanlar Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Yeni Bakanlar Kurulu’nun ilk yapacağı iş 12 Eylül referandumuyla kamu görevlilerine tanınan toplu sözleşme hakkının fiilen kullanımı için ikincil mevzuatı hazırlamak ve Meclis’e sevk etmek olmalıdır. Bakanlar Kurulu’nun öncelikle yapması gereken diğer faaliyet ise, içeride milletle devleti kucaklaştıracak, dışarıda küresel ölçekte Türkiye’nin önünü açacak, sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasanın çalışmalarını başlatmaktır” dedi.

BELEDİYE VE ÖZEL İDARELERDE ÇALIŞAN 4/B’LİLER ÜVEY EVLAT DEĞİLDİR.

Şube Başkanı Çiğdem, "60. Hükümetin seçimler öncesinde 205 bin sözleşmeliye kadro imkânı vermesini olumlu karşıladığımızı, ancak kadro alamayan ve kadro uygulaması kapsamı dışında üvey evlat gibi bırakılan Belediye ve İl Özel İdareleri, TRT ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ndeki spor uzmanları başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin isteğe bağlı kadroya geçirilmesini ve 61'nci Hükümetin öncelikleri arasında olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kamu görevlileri olarak, iktidar partisi ve 61. Hükümetin 2023 vizyonu çerçevesindeki vaatlerinin ve verdikleri sözlerin yerine getirilmesi konusunda takipçisi olacaklarını belirten Mustafa Çiğdem, yeni hükümetin kurulması vesilesiyle, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerine çalışmalarında başarı diledi.

Editör: Haber Merkezi