BALIKESİR Belediye Başkanı İsmail Ok ile yardımcısı Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, yerel bir gazetenin sahibine hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada tazminat ödemeye mahkum oldu.
Adını Yenisöz olarak değiştiren AYNA gazetesinin sahibi Semih Bolluk'un şikayeti üzerine, belediyedeki bir toplantıda "Ağzından salyalar akıyor" ve "Şerefsiz" gibi ifadeler kullandıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan İsmail Ok ile Tuna Aktürk'ün yargılanmalarına devam edildi. 
Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki son duruşmada, Ok ile Aktürk'ün, gazeteci Semih Bolluk'a toplamda 3 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.
Taraftarların, kararıy temyiz edecekleri öğrenildi. 
BİZİM BAŞKANLARA KÖTÜ HABER
Balıkesir'in MHP'li belediye başkanı İsmail Ok, daha önce de makamında yerel bir gazede köşe yazıları yayımlanan Rahmi Göçer'i darp ettiği gerekçesiyle açılan davada 25 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Ok, Yargıtay'a başvurarak karara itiraz etmişti.
OLAY  NASIL GELİŞTİ?
MHP´li Meclis Üyesi, müteahhit Faruk Demiraslan´a Paşaalanı´nda 6 kata ruhsat verilmesiyle ilgili AYNA Gazetesi’ndeki yayınlar Belediye Başkanı İsmail Ok´u çileden çıkarmıştı. İmar Komisyonu toplantısına gazetecileri davet eden Ok, AYNA Gazetesi’nin sahibi Semih Bolluk´a "ağzından, paçandan salyalar akıyor" diye bağırmıştı.
Ok, toplantı süresince sık sık gazeteci Semih Bolluk´la sert tartışmalara girmiş toplantı sonunda ise  AK Partili İmar Komisyonu Üyesi Zafer Çakır'a da yüklenmişti!.
Ok ile Aktürk hakkında tazminat davası açan Bolluk,  
Editör: Haber Merkezi