Toprak Haftası nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Değirmen Boğazı'nda düzenlenen doğa yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Her yıl 11-17 Haziran tarihlerinde kutlanan 'Toprak Haftası' kutlamaları kapsamında toprak ve doğa dostları Değirmenboğazı'nda buluştu. Değirmen Boğazı mesire alanında gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne Vali Ahmet Turhan, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, toprağın hava ve su gibi canlıların yaşaması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna değinerek, "Toprak binlerce hatta milyonlarca yılda oluşmakta ve insan ömrüyle kıyaslandığında muazzam bir süreci işaret etmektedir. Yaşamın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl Toprak Haftası ve Toprak Bayramı etkinlikleri düzenlenmektedir" dedi.

Sabahın erken saatlerinde Değirmen Boğazı'na gelen Vali Turhan, daire müdürleri ve davetliler ısınma hareketlerinin ardından yaklaşık 7 kilometre yürüdü. Yürüyüşün ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara kahvaltı ikramı yapıldı.

> Otağ FIRINCIOĞULLARI

Editör: Haber Merkezi