BTO Başkanı Fahri Ermişler, oda olarak yaptıkları anket çalışması sonucunda Balıkesirlilerin nefes alabilecekleri ve aktiviteler yapmaya elverişli bir meydana ihtiyaç duydukları sonucuna varıldığını açıkladı.

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Fahri Ermişler, Balıkesir Ticaret Odası'nın dönem dönem şehrin sürdürülebilirliği, sosyal ihtiyaçları, insanların yaşam memnuniyetleri üzerine anket çalışmaları yapmakta olduğunu hatırlatarak, "Bundaki amacımız herhangi bir etki altında kalmadan insanımızın taleplerini ölçmeye ve proje geliştirmeye gayret göstermektir. İçinde bulunduğumuz haftada benzer konuyla ilgili çeşitli oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve esnafımızla temaslarda bulunduk. Çıkan tüm sonuçlar kesinlikle Balıkesir merkezinin insanlara nefes aldıracak, mutlu edecek, aktiviteleri yapmaya elverişli meydanlarının olmadığıdır. Balıkesir’imizin meydanlara büyük bir ihtiyaç hissettiği açıktır" dedi.
"BALIKESİR'İN TARİHİ DOKU EKSİKLİĞİ BÜYÜK"
BTO Başkanı Ermişler, yapılan anket çalışması ve elde edilen sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Son dönemde eski Hal Binası yerine yapılmakta olan proje ve park bitişiğinde Vakıflara ait arsayla ilgili tartışmalar devam etmektedir. Şüphesiz bizler oda yöneticileri olarak yaşayacağımız şehrin projeleriyle yakından ilgileniyor ve takip ediyoruz. Konuyu şehrin sürdürülebilirliği, yaşam kalitesi, insanların sosyal ihtiyaçları ve ticareti açısından ele aldık. Konu ile ilgili pek çok kişinin görüşünü dinledik. 
Sonuç olarak odamızın fikir beyan eden pek çok kurum gibi ortak görüşü, altına otopark yapılan alanın üzerinin meydan olarak değerlendirilmesidir. İlimizin tarihi doku eksikliği çok büyüktür. Ziyaretçilerimizi götürebileceğimiz marka niteliği taşıyacak Zağnos Paşa Camii gibi merkezlere ihtiyaç duyuyoruz. Zağnos Paşa Camiinin etrafının açılması, meydan bırakılarak daha sonraki tarihi dokunun daha da ileri götürülmesi çalışmalarına zemin hazırlaması açısından büyük önem arz etmekte ve ihtiyaç olduğu görülmektedir. 
"BU ŞANS KAÇIRILMAMALI"
İnsanlarımızın yaşam memnuniyetlerinin arttırılması bakımından da bu bölgede geniş bir meydan ihtiyacı olduğu gibi bu şansın kaçırılmaması gerektiği açıklıkla görülmektedir. Diğer taraftan bu tür geniş alanların çarşı ekonomisine de katkısı olacaktır. Şehrimizin ekonomik açıdan yeterince değerlendirilemeyen yapılarından bir tanesi HasanBaba Çarşısı ve yeterince hareketlendiremediğimiz ticari alanlarımızdan bir diğeri de Yeni Çarşıdır. Çarşılarımızın etrafının açılması beraberinde bazı düzenlemeler ile şehrimiz ekonomik hayatına çok büyük katkı yapacağı gibi burada ticaretini devam ettiren esnafa da ekonomik rahatlama getirecektir.
"LUNAPARK ALANI DA  PARKA DAHİL EDİLSİN"
Diğer yandan parkımızın bitişiğinde Vakıflara ait ve üzerinde bir bina inşaa edilmek üzere ihaleye çıkarılması düşünülen alanında parka dahil edilerek parkın genişletilmesinin şehrimiz açısından büyük fayda arzettiği düşüncesindeyiz. 
Bu alanlar da gerçekten şehrin öncelikli ihtiyaçlarından olan meydan ihtiyacını bir nebze olsun giderecek bir fırsatımız oluştu. Mevzuatlarda da gerekli düzenlemeler yapılarak bu alanların meydan ve yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." 
Editör: Haber Merkezi