BEN DAHA ÇOK SATTIM

MARMARA Adası Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, adadaki yangın sonrası 'rant' iddialarını gündeme getirenlere 'hodri meydan' çekti. 

İddialara "çok aşağılayıcı, çok cahilce, çok adice" şeklinde tepki gösteren Süleyman Aksoy, yangınla iligili değerlendirmeler yaptığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Adanın nüfusu arttın diye o bölgenin kendisinden önceki dönemde parsellenip satışa çıkarıldığını açıklayan Aksoy, "Onlar az bir kısmını satmışlar. Ben daha fazlasını sattım. Oraya ev yapsınlar, adanın nüfusu artsın diye uğraşıyoruz" dedi.

HODRİ MEYDAN ÇEKTİ

Aksoy, "Yok efendim o bölgede rant varmış, o bölgde otel yapılacakmış, villa yapılacakmış, maden sahasıymış gibi çok aşağılayıcı, çok cahilce, çok adice şeyler, ne bilim..

Öyle İstanbul'da herkes yazar. Orda evler, hayvanlar yanarken, insanlar burda çay bahçelerinde kahve içmekle bu işler olmaz. Gelecekler belgeleriyle bir bir konuşacaklar."  ifadeleriyle yangında art niyet arayanlara hodri meydan çekti. 

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Konuşmasının bir bölümünde Ada şartlarının kötü olduğuna değinen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cenabı Allah bize bu yangında da yardım etti. Başta Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Canlı yayında kanalın bir tanesinde çaresizlik içerisindeyim dedim. Kendisinin talimatıyla uçaklar, helikopterler kaza riskinin çok fazla olmasına rağmen söndürme çalışmalarına katıldılar.

OLUMSUZ ŞARTLAR

Adada şartları kötü, olumsuz şartlarda yaşamak çok kötü. 

Dün bunun çaresizliğini yaşadık.

Ama dua ettik, koşturduk, mücadele ettik, sonunda evlerimize sıçramadan söndürdük."

Editör: Haber Merkezi