Yıllardır il olma hayaliyle yanıp tutuşan Bandırma'da şimdi 'büyükşehir' telaşı başladı. Balıkesir'in 'büyükşehir' olmasını Bandırma'nın önüne çekilen bir set olarak gördüklerini dile getiren ilçe halkı, "siyasi oyunlara artık karnımız tok" diyerek tepkilerini dile getiriyor.
Balıkesir'in büyükşehir olmasını Bandırma'nın il olması yönünde engel olarak gören Bandırmalılar, "Bandırmalı hak ettiği değeri görmek ve il olmak istiyor" diyor.
İlçede yayın yapan bir gazetenin başlattığı "Büyükşehir'e HAYIR Bandırmalı İl Olmak İstiyor" kampanya kapsamında görüşlerini dile getiren Bandırmalılar hem Balıkesir'in büyükşehir olmasına karşı çıkıyor, hem de Bandırma'nın mutlaka il yapılmasını istedikleri söylüyor.
BANDIRMA'NIN İL OLMASI BALIKESİR'İN İŞİNE GELMEZ
Gazete'nin başlattığı kampanya dahilinde görüşlerini açıklayan Bandırmalılar, Balıkesir'in büyükşehir olmasının Bandırma'ya bir yarar sağlamayacağını vurgularken, Bandırma'nın da il olmasının Balıkesir'in işine gelmeyeceğini öne sürüyor.
Bandırma'nın il olma yolunda önünün kesilmek istenildiğini de ileri süren ilçe sakinleri, "Balıkesir'in Büyükşehir olması demek Bandırma'nın il olmasını 20 yıl gündemden düşürür. Bu da Bandırma için felaket olmasa bile zarardır. Bandırma'nın menfaatlerine ters düşer şu an Balıkesir'in gelirlerinin 4'te 3'ünü Bandırma karşılıyor. Aldığı ödenekte gönderdiği paraya göre çok cüzi kalıyor. Bununla da yatırım yapılması olanaksızlaşıyor. Bir de şimdi belediye gelirleri düşerse vay halimize! Onun için Bandırma'nın bir an önce il olması için yapılması gereken ne varsa yapmamız gerek. Top yekun birlikte hareket etmemiz gerek. Balıkesir'in büyükşehir olmasından önce Bandırma'nın il olması gerekiyor" diyor.
Editör: Haber Merkezi