Amansız hastalığa yenik düşen Jandarma Uzman Çavuş Selim Yaman'ın acısı yürekleri dağlamış, ailenin ve hemşerilerinin acısına on binler ortak olmuştu. 

Merkez ilçe Altıeylül'e bağlı kırsal Macarlar Mahallesi Muhtarı İsa Karakaya. cenazeye katılıp telefonla arayan herkese köyü adına teşekkür ederken hariç tuttuğu CHP'yi öfke ve esefle kınadı.

Cenaze törenine CHP'den tek bir temsilcinin katılmamasına "Oysa Macarlar mahallesi bütün seçimlerde oylarını blok olarak CHP'ye vermişlerdir. Şimdi CHP Macarlar köyüne hangi yüzle geleceklerini merak ediyorum." sözleriyle tepki gösteren  Muhtar İsa Karakaya, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: 

"27 Mart 2021 tarihinde Macarlar halkından gencecik fidan gibi bir gencimiz Uzman Jandarma Selim Yaman'ı kaybettik. Tabi ki acımız büyük bu acımıza ortak olan en az bizim kadar üzülen siyasi parti temsilcileri gerek cenazemize katılarak gerekse telefonla arayarak taziye dileklerinde bulunmuşlardır. Hepsine şahsım ve köyüm adına teşekkür ederim bir tek CHP hariç.

Yalnızca iki kişiyi ayrı tutmak istiyorum Mehmet Tüm ve Ender Biçki. Onların bizim gönlümüzde yerleri ayrıdır.

CHP'nin İl başkanı, ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ne cenazemize katılmışlardır, ne de arayıp sormuşlardır.

Oysa Macarlar mahallesi bütün seçimlerde oylarını blok olarak CHP'ye vermişlerdir.

Şimdi CHP Macarlar köyüne hangi yüzle geleceklerini merak ediyorum.

Ben şahsım ve halkım adına Balıkesir CHP il ve ilçe örgütlerini büyük bir öfke ve esefle kınıyorum.

Muhtar Karakaya'nın paylaşımının altına çok sayıda yorum yapıldı.

Bunlardan biriyse "Aynen katılıyorum. Onlar çantada keklik sayiyolar, ama öyle olmamalı. Kötü gününde seni arayan soranı yanında olanı unutmam. Bende CHP'liyim, ama kimsenin esiri değilim. Oyumu AKP'ye Hasan Avcı'ya attım .Onlardan da  menmunum.  Siyaset duruma, hale, zamana, menfate göre olmalı." ifadelerini içerdi. 

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Daire Başkanı Elvan Bahar Göktepe, uzman çavuş Yaman'ın ailesini ziyaret ederek, başkan Yücel Yılmaz'ın başsağlığı dileklerini iletip acılarını ortak olmuştu. 

Editör: Haber Merkezi