Türkiye Hakkari’den gelen acı haberle sarsıldı. Sabah saatlerinde Çukurca’da görev yapan korucular yola mayın döşendiğini fark edince askere haber verdi. Mayın imha edildikten sonra yol güvenliğini sağlamak için bölgeye askeri birlik sevk edildi. Ama PKK’nın asıl hedefi bu birlikti. Teröristler, yola döşedikleri zırhlı araçlara karşı kullanılan antitank mayınlar ve C-4 patlayıcıları infilak ettirdi. 3 zırhlı araç bölgeye ulaşamadan havaya uçtu

Son günlerde eylemlerini tırmandıran terör örgütü PKK, kanlı yüzünü dün kurduğu kalleş bir tuzakla yine gösterdi. Sabahın erken saatlerinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, 11 asker ve 1 korucu şehit olurken, 13 asker de yaralandı. Hain saldırı, Hakkari-Çukurca karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında gerçekleşti. Bölgede görev yapan korucular sabah erken saatlerde yola mayın döşendiğini fark edince hemen askeri birliklere haber verdi. Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı ve mayını imha ederek yol güvenliğini sağlamak için askeri bir birlik zırhlı personel taşıyıcılarla bölgeye sevk edildi.


Ancak teröristlerin asıl hedefi bölgeye sevk edilen bu zırhlı birlikti. Askeri birlik korucuların mayını bulduğu bölgeye henüz ulaşmadan, PKK’lı teröristler tarafından önceden planlanmış pusuya düşürüldü. Teröristler, yola döşedikleri zırhlı araçlara karşı kullanılan antitank mayınlarını ve C-4 patlayıcılarla zırhlı birliğini infilak ettirdi. Ardından da roketatarlarla ateş açıldı.

50 kiloluk patlayıcı

Yaklaşık 50 kiloluk 4 ayrı patlayıcının infilakı sırasında konvoydaki 3 zırhlı personel taşıyıcı havaya uçtu. Saldırıda ilk belirmelere göre aralarında 1 binbaşının da bulunduğu 7 askerin şehit olduğu ve 14 askerin de yaralandığı açıklandı. Ancak patlama bölgesinde 1 korucunun da cesedinin bulunmasıyla şehit olanların sayısı 8’e çıktı.

Zap’a uçan zırhlıda 3 şehit

Ancak bir süre sonra acı bir haber daha geldi. Teröristlerin mayınlı ve roketatarlı saldırısında, patlamanın şiddetiyle zırhlı araçlardan biri Zap Suyu’na uçtuğu, bu araçta 3 askerin hayatını kaybettiği açıklandı. Böylece Çukurca karayolundaki saldırıda şehit sayısı 11’e çıktı.

Bir kara haber daha...

Bu açıklamadan sonra bir şehit haberi daha geldi. Saldırısıda yaralanan askerlerden birinin de yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 12’ye çıktı. Saldırının ardından Hakkari’den Çukurca yönüne giden araçlar güvenlik noktasından geri çevrildi.

‘Dönüşte saldırdılar’

Başbakan Erdoğan, saldırının zırhlı aracın dönüş yolunda yapıldığını söyledi: “Bizim yeni dağıtım olan SAT komandolarının yerine intikalinden sonra geri dönüşü esnasında olay cereyan ediyor. Önce bir mayın olayı, mayından sonra da roketatarlarla maalesef bu zırhlı taşıyıcılar vuruldu. Ben şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum ve yaralılarımıza şifalar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi