Kadın kooperatifinden örnek dayanışma

Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Berrin Yetkin Var, Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde yapmış olduğu hizmetleri takip ettiğini ve doğru yerlere ulaştığından emin olduğunu belirterek kooperatife ait 400 kilogram fasulyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla belediye ekiplerine teslim etti.

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu “Biz, bize yeteriz” kampanyası ülke genelinde devam ederken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla sürecin başında tüm birimleriyle harekete geçti. Pandemi sürecinde; sosyal, ekonomik, sağlık ve önleyici konularda faaliyetlerini özenle devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, maddi kayba uğrayan vatandaşlara kendi imkânları ve hayırseverlerin desteğiyle yardımcı olmaya devam ediyor. S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Berrin Yetkin Var, Gönen’den bir çağrıda bulunarak kooperatife ait 400 kilogram kuru fasulyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim etti.

ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN İSTEDİK”

Fasulyelerin, Büyükşehir Belediyesi eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istediklerini belirten Başkan Var “Hem Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde hem de bölgemizde Büyükşehir Belediyesi’nin çok doğru ve çok faydalı bir şekilde yaptığı yardımlara destek olmak amacıyla biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. İyi tarımla doğal bir şekilde kendi ürettiğimiz fasulyelerimizi, yardıma ihtiyacı olan insanlarımızla paylaşalım istedik. Şu sıralar yoğun tarım ve hayvancılık faaliyetlerimiz nedeniyle sahaya çıkıp dağıtamıyoruz. Faaliyetlerinizin ne kadar doğru yerlere ulaştığını görünce Büyükşehir Belediyesi’nin aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istedik.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri; fasulyeleri merkez mahalle muhtarları ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından “İmkânı Olan Bıraksın, İhtiyacı Olan Alsın” projesi kapsamında semt pazarlarına kurduğu stantlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Editör: Haber Merkezi