BALIKESİR'deki görevi sırasında iz bırakan projelere imzasını atan Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Müşaviri olarak atandı. 


KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU
İzmir Emniyet Müdürüyken 26 Ekim 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı'nın emriyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Müşaviri olarak atandı. Bu karar, yaş haddinden emeklilik için gün sayan deneyimli ve kıdemli polis şefinden yararlanılacak olması nedeniyle olumlu değerlendirildi.
Kırk yıl önce Polis Akademisini birinciliklerle bitirerek adımını attığı Polis Teşkilatında bugüne değin önemli projelere imza atan Celal Uzunkaya, Emniyet Müdürü olarak atandığı ilk il olan Balıkesir'de, dört yıl boyunca hem teşkilatta, hem bütün şehirde, hem halkın gönüllerinde iz bıraktı. Bakanlığın, tecrübesi, bilgi birikimi ve teşkilattaki deneyimi tartışmasız olan Uzunkaya ile ilgili kararı takdirle karşılandı.

VATAN İÇİN CANLA BAŞLA
Konuyla ilgili açıklama yapan Uzunkaya, bakanlığın uygun gördüğü her yerde büyük bir şevkle çalışacağını belirterek, "Bakanlığımız öyle uygun görmüş. Nefes aldığım sürece vatanım için canla başla çalışırım" dedi.

balikesirim.net, 'efsane müdür' Celal Uzunkaya'yı kutlar, yeni görevinin hayırlı olmasını diler.

CELAL UZUNKAYA KİMDİR?

Celal Uzunkaya, 1958 yılında Samsun'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladıktan sonra;

1975 yılında Polis Koleji'ni,

1978 yılında da Polis Akademisi'ni birinciliklerle bitirdi.

1978 yılında ilk görev yeri olan Trabzon'da Komiser Yardımcısı olarak Siyasi Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı ve 1982 yılına kadar bu ilde çalıştı.

1982-1985 yılları arasında Hakkari ilinde,

1985-1991 yılları arasında da İzmir ilinde Siyasi Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinde Şube Müdür Yardımcılığı ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1991-1995 yılları arasında Bursa'da Güvenlik Şube Müdürlüğü,

1995-1997 yılları arasında Artvin-Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Artvin Asayiş Şube Müdürlüğü,

1997-2001 yılları arasında Bursa'da Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Hizmetlerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptı.

30 Haziran 2001'de 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Celal UZUNKAYA 2 yıl süresince APK Uzmanlığı ve Polis Başmüfettişliği görevlerinde bulundu.

2003-2007 yılları arasında 4 yıl süre ile Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü,
2007-2010 yılları arasında da Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra FETÖ Terör Örgütünce kendisine hazırlanan bir kumpas sonucunda 2010 yılında görevinden alınarak, 3,5 yıllık adli yargılama neticesinde; 12.02.2014 tarihinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne atanmış ve İzmir'de ifa ettiği yaklaşık 33 aylık görevine müteakip, İçişleri Bakanlığının 26.10.2016 tarihli Kararnamesiyle Antalya İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

Meslek içi pek çok kurs, seminer ve toplantılar yanında 1986-1988 ve 1991 yıllarında değişik sürelerle ABD ve Federal Almanya'da İstihbarat,  Terörle Mücadele, Kaçakçılık, Yabancı Dil kurs ve eğitimlerine katılan ve pek çok takdir, teşekkür belgesi ile taltif ve ödülleri bulunan, Sayın Uzunkaya iyi derecede Almanca bilmekte olup, evli, 3 çocuk ve 6 torun sahibidir.

Editör: Haber Merkezi