Gerboğa suç duyurusunun ardından Diyanet-Sen üyeleri ile birlikte Burhaniye Adalet Sarayı önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Gerboğa yaptığı basın açıklamasında; Ezan’ın diliyle, okunuşuyla ilk okunduğu andan itibaren tüm Müslümanları namaza çağıran evrensel bir mesaj olduğunu belirterek “Bu ülkede yaşamasına rağmen ülkesinin kahir ekseriyetinin Müslüman olduğunu unutan ezana onu okuyan imam ve müezzinlere hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren zavallılara sesleniyorum: Ezan bu topraklarda bin yıldır okunuyor okunmaya da devam edecek. Bu millet dini değerlerine, kutsallarına saygısızlık edenleri asla unutmaz ve affetmez” dedi.

Gerboğa Burhaniye’de Korona virüs tedbirleri çerçevesinde ezandan sonra okunan dua ve tedbirlere uyulması yönünde yapılan açıklamaları bahane eden bazı kişilerin sosyal medya hesapları üzerinden Din görevlilerine, dini değerlerimize ve ezanımıza haraket ve küpürler ettiğine dikkati çekerek “Kimse din görevlilerimize, dini değerlerimize, ezanımıza hakaret edemez. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk ve konunun takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

Gerboğa “Dünyanın neresinde olursa olsun her Müslüman ezanı duyduğunda bunun Allah’ın çağrısı olduğunu bilir. Bu ümmet olmanın Müslüman olmanın bir sembolüdür. Ezanın aslı Arapçadır ve Arapça olarak kalacaktır.  Bazı zihniyetler yaşadıkları ülkenin Müslüman bir ülke olduğunu ve ezanında Müslümanları namaza çağıran evrensel bir çağrı olduğunu idrak edememişler ki hala bu ülkede azanın niye okunduğunu sorguluyorlar. İstiklal Marşımızda Akif'in söylemiyle “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli" sözlerini bize tekrar hatırlatan bu elim olayı sendikam adına kınıyorum, bu olay aynı zamanda şehit olan mehmetçiklerin, mücahitlerin emanetine ihanettir’’ dedi.

Gerboğa; her karış toprağı şehit kanları ile sulanan ve vatanı, bayrağı, ezanı için bu toprağa düşen şehitlere ve Müslümanlara hürmeti unutan bu kişilere sesleniyorum: Sizler kimin avukatlığını yaparsanız kime hizmet ederseniz edin biz bu yüce dinin avukatlığını bu can bu tende olduğu müddetçe yapacağız.’’ ifadelerini kullandı.

CHP Burhaniye İlçe Teşkilatı üyelerinden Emin Baltaş, facebooktaki sayfasından yaptığı yukarıdaki paylamıyla büyük tepki toplamıştı.

Editör: Haber Merkezi