Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) emekli amirallerin yayımladığı gece yarısı bildirisini kınadı.

BGC'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

"103 emekli amiralin anti demokratik ve milli iradeyi hedef alan, aynı zamanda vesayet özleminin dile getirildiği hukuk dışı bildirisini kınıyoruz.

Türkiye, geçmişte benzeri yaklaşımların bedelini çok ağır ödemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine ulaşmamızda yol kazalarına sebep olmuştur.

Ülkemizin, bunların yaralarını sararak toparlanma sürecine girildiği, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile iç–dış fitne ve fesatlara rağmen her alanda büyük atılımların gerçekleştiği, bölgesinde güç olmaya başladığı dönemde gece yarısı yayımlanan bildiriyi manidar bulmaktayız.

Herkesin düşüncesini açıklama hakkı vardır. Ancak fikirlerini dile getirirken, demokrasi ve hukuk kurallarının dışına çıkma, darbe imasında bulunma ve çığırtkanlığı yapma hakkı yoktur.

Konu vatansa, konu demokrasiyse, konu milli iradeyse ve açıklanan düşünce bu değerleri hedef alıyorsa, bu aleni suçtur.

Vatanı, demokrasiyi savunmak, milli iradeye sahip çıkmak asli görevimizdir.

Demokrasiye ve millet iradesine saygı duyan herkesi, emekli amirallerin bu hadsiz sözde bildirisi karşısında amasız ve fakatsız tavır almaya, her türlü tehdide karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.

Anadolu gazetecileri olarak bizler, yerli ve milli medyamızla tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de demokrasimizin bekçisi, milli iradenin yılmaz savunucusuyuz."

Editör: Haber Merkezi