Balıkesir Belediyesi Başkanı İsmail Ok, özellikle bayramlarda büyüklerin ve yaşlıların hatırlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
Büyüklerine layıkıyla hizmet edemeyen nesillerin, ayakta duramayacağını ifade eden Ok, Türk kültüründe ve milli değerler içinde bayramların çok önemli olduğunu, bu özel günlerde büyüklerin unutulmaması gerektiğini kaydetti.
Kurban Bayramı dolayısıyla özel bir temizlik ekibi oluşturduklarını dile getiren Ok, şöyle devam etti:
''Bu ekibi, büyüklerimizi unutmadığımız, onlara saygı duyduğumuz için oluşturduk. 5 kişilik ekibimiz, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin evlerinde bayram temizliği yapıyor. Bayram öncesi ilgili kurum ve kuruluşlarla, muhtarlarla temasa geçerek 100 kişi tespit ettik. Ekibimiz, bayrama kadar 100 evin temizliğini yapacak, bayrama hazır hale getirecek. Evler, tepeden tırnağa temizlenecek.''
Personel sayısında sıkıntı yaşanmadığını, ihtiyaç halinde takviye yapabileceklerini ifade eden Ok, ''Ayrıca vatandaşların bize ulaşmasını, bizim tespitimizde bulamadığımız yaşlıları bildirmelerini istiyoruz. Hedefimiz gerçekten ihtiyacı olan yaşlılara iyi bir bayram geçirtmek. Bu uygulamayla bayram öncesinde onların ellerini öpüp hayır dualarını da alıyoruz'' dedi.
Ok, uygulamanın ilk kez bu bayram yapıldığını ve her bayram yaşlıların evlerini temizleyeceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi