İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Balıkesir kuzey ve batı kavşakları ile Akhisar-Saruhanlı kavşakları güzergahı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı  Devlet Bahçeli'nin katıldığı törenle açıldı.
OTOYOLLARIN KESİŞTİĞİ YER: BALIKESİR


Cumhur İttifakı ilk ortak mitingini İzmir'de gerçekleştirdi. Burada konuşan Başkan Erdoğan, 'en büyük müjdem' dedi ve “İstanbul-İzmir otoyol arasını 3,5 saate indirecek proje bu yıl bitiyor” ifadelerini kullandı.
Egelilere müjdeyi veren Başkan Erdoğan, "İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyolu projesini bu yıl bitiriyoruz. Akhisar-İzmir arası mevcut yolla 1,5 saat sürerken, otoyolun devreye girmesiyle 50 dakikaya inecek." diye konuştu.
BALIKESİR'LE CANLI BAĞLANTI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gebze-Orhangazi-İzmir Körfez Geçişi ile Balıkesir Kuzey Gişeleri'nin açılışını gerçekleştirdi. 
Kuzey-batı kavşaklarınının açılışı nedeniyle Balıkesir'de de tören düzenlendi.
Edremit karayolu üzerindeki gişelerdeki törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, miletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Karesi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı ve adayı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkan adayı Dinçer Orkan yanında siyasiler, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı aracılığıyla Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile konuştu, ardından dualar eşliğinde bağlantı yolunun kurdelası kesildi.
KÖRFEZ HATTINA ULAŞIM KOLAYLAŞTI
Balıkesir kuzey-batı kavşaklarındaki kesiminin trafiğe açılmasıyla özellikle yaz aylarında tatil kaynaklı trafik nedeniyle yaşanan aşırı yoğunluk ortadan kalkacak. Otoyoldan Balıkesir-Edremit-Ayvalık devlet yoluna bağlantı sağlanmasıyla Havran, Burhaniye, Edremit, Ayvalık, Gömeç'e ulaşım daha kolay ve rahat hale geldi.


YAP-İŞLET-DEVRET
İstanbul'u,  İzmit, Bursa, Balıkesir, Manisa üzerinden İzmir'e bağlayan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısının yaşadığı coğrafyada bulunuyor.
Yap-işlet-devret gerçekleşen proje, 384 km'si otoyol, 42 km'si bağlantı yolu olmak üzere 426 kilometrelik güzergahtan oluşuyor. Otoyolun bugüne kadar 147 kilometrelik bölümüyle  21 km'lik bağlantı yolu bitirilerek hizmete açıldı.

 

Editör: Haber Merkezi