BALIKESİR İstiklal Madalyası talebini yeniden yükesk sesle dillendirmeye başladı.

Son dört dönemdir milletvekilleri çok sayıda kanun teklifi verdi. TBMM Başkanlarına ziyaretler gerçekleştirildi. Ancak bunların hiçbiri ısrarlı takip olmayınca sonuç vermedi. 

Balıkesir bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz liderliğinde "İstiklal Madalyası" için seferber oldu. 

Bu amaçla bugün Ankara'da bir dizi temaslarda bulunuldu. Vali Hasan Şıldak, Bakan Yücel Yılmaz, milletvekilleri Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey, TBMM başkanı Mustafa Şentop'u ziyaret etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, son Ankara ziyaretiyle ilgili açıklamasında, "Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’imize hak ettiği İstiklal Madalyası’nın verilmesi bizler için gurur vesilesi olacak." dedi.

Yılmaz, sosyal paylaşım ağlarındaki hesaplarından yaptığı açıklamada,  "Milli Mücadele döneminde devleşen, devletleşen ve bayraklaşan bir yer olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun ilk taşı olan Balıkesir’imize İstiklal Madalyası kazandırmak amacıyla şehir olarak gayret içerisindeyiz.

Bu kapsamda TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop ile görüşerek İstiklal Madalyası almak için yürüttüğümüz çalışmalara destek istedik.

Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’imize hak ettiği İstiklal Madalyası’nın verilmesi bizler için gurur vesilesi olacak." ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi