Kadın Meclisi Başkanı Dr. Dilek Yıldırım, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç'in eşi Seviye Özenç, Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün eşi Fatma Aktürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan ve Kadın Meclisi üyeleri dün belediye önünde toplandı.
Yakalarına beyaz kurdele takan ve mor ağırlıklı giyinen kadınlar, ellerinde 'Kadına yönelik şiddete göz yumma, sessiz kalma', 'Şiddet senin ayıbın değil', 'Kadına şiddete son' yazılı pankartlarla yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Yaylada Alışveriş Merkezi'ne yürüdü.
Kadınlar yol boyunca kafelerde, araçlarda, parklarda rastladıkları kadın-erkek herkese aile içi şiddeti anlatan ve şiddete maruz kalındığında başvurulacak kurum ve telefonların yeraldığı bilgilendirici broşürleri dağıtıp, onları yürüyüşe ve etkinliğe katılıp destek vermeye çağırdı.
Yaylada AVM önünde buluşan kadınlar, oluşturulan stantta 'Kadına Karşı Şiddeti Engelleme Metni'ni imzaladı. Ardından ellerini yeşil, mavi ve kırmızıya boyayıp, "Şiddete hayır" diyerek, "Şiddete dur" panosuna el izlerini bıraktı.
Kadın Meclisi Başkanı Dr. Dilek Yıldırım da kadına yönelik şiddeti önlemenin en temel yolunun eğitinden geçtiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi