Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada yaralandıktan sonra kaldırıldığı, Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi’nde müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Komando Teğmen 25 yaşındaki Süleyman Özoğlu, Balıkesir’de alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye binlerce Balıkesirli katılırken, terör örgütü lanetlendi.

Balıkesir’e önceki gün getirilip, Asker Hastanesi’ne kaldırılan şehit Teğmen Süleyman Özoğlu’nun cenazesi, dün saat 12.00’de Kayabey Mahallesi’ndeki babasının evine son kez getirildi. Evin önünde dua edilmesinin ardından şehidin cenazesi Paşa Camisii’ne götürüldü. Burada yapılan tören sırasında camii önünde bekleyen binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

SON ANA KADAR ASKERLERİNİ KORUMUŞ

Şehit teğmenin Bodrum’da görev yapan arkadaşları, Özoğlu’nun çatışma sırasında askerlerini korumak için kendini onların önüne atıp siper ettiği ve çemberi yarmaya çalışan 4 PKK’lıdan 2’sini öldürdüğünü söyledi. Kahramanca çarpışan şehit Teğmen’in, yaralandıktan sonra da çatışmaya devam ettiği ve bölgeye gelen helikopterle hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

MÜFTÜ: O BİR KAHRAMAN

Cenaze namazını kıldıran Müftü Turgut Açari, Teğmen Süleyman Özoğlu’nun vatanı korumak için şehit olan bir kahraman olduğunu vurguladı.

Öğleleyin kılınan cenaze namazına katılanlardan helallik alınması ardından şehidin tabutu binlerce kişinin alkışları arasında askeri bando eşliğinde bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Tabut taşınırken, çok sayıda kişi tekbir getirip, terör örgütünü lanetledi. Birçok Balıkesirli gözyaşı döktü.

Şehit teğmenin cenazesi, ailesinin isteğiyle şehitlik yerine Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi. Özoğlu ailesi evden camiye kadar şehitlerinin tabutuna dokunarak yürüdü. Acılı anne Habibe Özoğlu, şehit babası Mustafa Özoğlu, şehidin kardeşleri Yaser, Alper ve Ayşenur Özoğlu camide musalla taşındaki tabutun başından bir an olsun ayrılmadı, dua etti.

Şehidin kardeşi Yaser Özoğlu’nun da polis memuru olduğu ve İzmir’de görev yaptığı belirtildi.
Cenazeye Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Atilla Gürdere, 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş, CHP 23. Dönem Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Belediye Başkanı İsmail Ok, çok sayıda subay, astsubay katıldı. Şehit teğmenin silah arkadaşları da cenazeye katılıp arkadaşlarına son görevlerini yerine getirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

Editör: Haber Merkezi