KAR yağışı Balıkesir'in bir çok ilçesinde etkili olurken, Kazdağları'nda 17 askeri personel ile belediye yol açma ekibindeki 4 işçi mahsur kaldı. 

Sarıkız Tepesi mevkiindeki Hava Radar Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 araç, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hareket edemedi. 

Bu arada yol açma çalışmaları için bölgede bulunan Büyükşehir Belediyesi ekibi de kar yağışının yoğunlaşması üzerine bölgede mahsur kaldı. Askeri personel ile belediye ekibini kurtarma çalışması başlatıldı. 

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, aski personel ile yol ekibinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek en kısa sürede kendilerine ulaşılması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. 

"HERHANGİ BİR PROBLEM YOK"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, Marsilya dönüşü havalimanına iner inmez olayı takibine aldı. 

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Yılmaz, "Herhangi bir problem yok. Muhtemelen gün ağarmadan arkadaşlarımıza ulaşacağız" bilgisini paylaştı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada şu bilgi verildi:
"Edremit ilçemiz Kazdağı Milli Parkı içerisinde Sarıkız Tepesi mevkiinde bulunan Hava Radar Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 aracın ve yolu açma çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin akşam saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalması sonucunda, mahsur kalan askeri personel ve yol ekiplerine ulaşılması amacıyla valiliğimiz koordinasyonunda kapanan yolun açılması ve personellere ulaşılması için en hızlı şekilde çalışmalara başlanılmıştır. 
17 kişiden oluşan askeri personel ve 4 kişiden oluşan yol ekibinin sağlık durumları iyi olup en kısa sürede kendilerine ulaşılması için çaba sarf edilmektedir. " 

Editör: Haber Merkezi