Kazdağı Milli Parkı'nda Kavurmacılar Mahallesi'nin üst kısmındaki Dereağzı mevkisinde saat 09.30 sıralarında orman yangını çıktı.

Bölgeye çok sayıda arozöz, itfaiye araçları ve su tankerleri ile 4 uçak ve 29 yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.

Karadan ulaşımın olmadığı bölgeye dozerlerle yol açma çalışması başlatıldı.

SABOTAJ İHTİMALİ YÜKSEK!


Bölgede yaşayan Mehmet Kılıç adındaki vatandaş gazetecilerin sorusu üzerine, "Yangının çıktığı bölge, insanın bile zor girebileceği bir yer. 2 tarafı vadi. Sağı, solu taş. Ayağın kaydığında direk dereye düşersin. Tam dere yatağını olduğu yer" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

BALIKESIR Valiliği Kazdağları Güre mevkisinde çıkan orman yangınına 7 helikopter, 1 uçakla müdahale edilerek kontrol altına alınmaya çalışıldığını açıkladı.

Valilik açıklaması şöyle:

Edremit İlçemiz Kavurmacılar Mahallesi sınırlarında Kazdağları Milli Parkı içerisinde ormanlık alanda 23.08.2021 Pazartesi günü saat 09.18 sıralarında tek noktada başlayan yangına en kısa sürede müdahale edilmiştir.

Yangının başladığı bölgenin sarp bir arazi yapısına sahip olması nedeniyle havadan müdahale yoluyla söndürme çalışmalarına başlanılmıştır.

Şu an itibariyle 7 helikopter ve 1 uçakla söndürme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yerde müdahale için yangın müdahale ekiplerimiz bölgeye intikal halindedir.

Alana çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, tanker ve yangın ekibi sevk edilmiştir.

Yangın söndürme çalışmalarımız Valiliğimizin koordinasyonu altında ilgili bütün kurumlarımızın işbirliğiyle en etkili şekilde gerçekleştirilmektedir.."

Editör: Haber Merkezi