BALIKESİR VALİSİ 7/24 TAKİP ETTİ

Balıkesir Valiliği koordinesinde; Büyükşehir Belediyesi, Jandarma Kurtarma Ekipleri, AFAD, Orman, Devlet Su İşleri, Sağlık Müdürlüğü ve ilçe belediyesi ekipleri dün saat 16.30’dan itibaren kurtarma çalışmalarına başladı. 
Bugün hava şartlarının müsait hale gelmesiyle birlikte Milli Savunma Bakanlığı’nca görevlendirilen arama kurtarma helikopterinin destekleriyle mahsur kalan ekipler, saat 11.25 sularında kurtarıldı.

Tahliyesi başlanılan ekiplerin sağlık durumları ise iyi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, olayı haber alır almaz soluğu Körfez bölgesine giderek çalışmaları koordine etti.

Kurtarma çalışmalarının başarıyla noktalanmasının ardından Vali Şıldak, şu bilgiyi vendi: 

"Çalışmalarımız sürekli İçişleri Bakanlığı'mızında bilgilendirilmesi suretiyle iyi bir koordinasyon çerçevesinde, kurumların işbirliği ile yürütüldü. Buradaki bütün kamu personelimiz iyi bir çalışma ile yoğun bir çaba sarfettiler. Olabildiğince kısa süre içerisinde yoğun kış şartlarının hüküm sürdüğü 1750 metre rakımlı Kaz dağlarının zirvesindeki personelimize ulaştık. Bizi memnun eden süreç sonucun güzel olması, sağlıklı bir şekilde onlara ulaşmış olmamız. Onları aileleriyle çalışma arkadaşlarıyla buluşturacak olmamız. Ben tekrar tüm personelimize geçmiş olsun diliyorum. Kış şartlarında dikkatli olmak gerekiyor." 

Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dün geceden bu yana yoğun bir şekilde çalışan tüm ekiplere teşekkür ederek “Mahsur kalan ekiplerimizin sağlık durumları iyi. Dün geceden bu yana kendileriyle sürekli irtibat halindeydik. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi