ADALET Bakanlığı, kapalı ceza infaz kurumlarında Ramazan Bayramı dolayısıyla açık görüş yapılacağını açıkladı.

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, "Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik"in, "bayramlarda ve özel günlerde açık görüş" alt başlıklı 15. maddesi gereğince, kapalı ceza infaz kurumlarında Ramazan Bayramı'nda açık görüş yapılacağı belirtildi.

Açık görüşten, disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular dışında kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutukluların yararlanacağı bildirildi.

BALIKESİR'DE 7 GÜN

Açık görüşler aşağıda belirtilen tarihlerde ve her hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere yapılacak:

"-Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca Kapalı, Maltepe 1, 2 ve 3 No. lu L Tipi, Mersin E Tipi, Metris 1 Nolu T Tipi, Osmaniye T Tipi, Silivri 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No. lu L Tipi, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 31 Ağustos'ta, 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 Eylül 2011 tarihlerinde olmak üzere 7 gün,

GÖRÜŞ BİR SAATLE SINIRLI

-Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 1- 2 - 3 - 4 - 5 Eylül 2011 tarihlerinde olmak üzere 5 gün,

-Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 1-2-3 Eylül 2011 tarihleri arasında ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle 3 gün. "

Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla, 09.00 - 17.00 saatleri arasında yapılacak. Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek.

Editör: Haber Merkezi