Kepsut'ta, çıkan yangında toplam 10 hektarlık bozuk orman alanı kül oldu.

Kepsut'a bağlı Danahisar ve Darıçukuru Köyleri arasında, dün saat 13.00 sıralarında, biçerdöverin yol açtığı sanılan anız yangını çıktı. Alevler, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yakındaki bozuk orman alanına sıçradı. Meşe ve Kızılçam ağaçlarıyla kaplı bozuk ormandaki yangının Darıçukuru Köyü'ne doğru ilerlemesi paniğe neden oldu.

Yangına, Balıkesir'den gelen iki uçak, Bursa, Balıkesir ve ilçesi Edremit ile Manisa'nın Akhisar İlçeleri'nden gönderilen dört helikopterle havadan, 20 arazöz ve 150 orman işçisi ile karadan müdahale edildi.

Balıkesir ve Kepsut ile çevre ilçelerdeki orman işletmelerinden de ekipler ve iş makineleri bölgeye sevk edildi. Bazı köylüler de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın 5 saatte güçlükle kontrol altına alınırken, 10 hektarlık bozuk orman alanı zarar gördü.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Sarp arazi ve rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çektik. Ancak, uçak ve helikopterlerin gelmesiyle daha etkili bir müdahalede bulunabildik. Soğutma çalışmaları sürüyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi