Alperen Ocakları Balıkesir İl Başkanı Süleyman Atak, 28 Şubat postmodern darbesinin ardından Kuran-ı Kerim öğrenme yaşının 12'ye çıkarılmasını eleştirerek, 11 yıldır süren yasağın kaldırılmasını istedi. Alperen Ocakları Balıkesir şubesine üye bir grup basın açıklaması yaptı. Zağnos Paşa Camii'nde toplanan Alperen Ocakları ile BBP İl ve Merkez İlçe yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık ellerinde bayrak ve dövizlerle çarşı merkezine kadar yürüdü.

TÜİK binası önünde toplanan BBP ve Alperenler adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları şube başkanı Atak, yaklaşık 11 yıl önce Anasol-M hükümeti tarafından Diyanet Kanunu'nda yapılan bir değişiklikle Kuran öğrenme yaşının 12'e yükseltildiğini söyledi.

Bu uygulamanın bir dayatma olduğunu ifade eden Atak, "Bu dayatmaya göre çocuklarımız 12 yaşına kadar Kuran-ı Kerim öğrenemeyecek, 15 yaşına kadar da hafız olamayacaklardı. Yani hocaya gidemeyeceklerdi. Tek başına iktidar olduğu halde AK Parti hükümeti de bu yasak karşısında taahhütlerini yerine getiremedi. Böylece bu dayatma 11 yıldır sürüp gitmektedir. Nüfusunun yüzde 1'ni bile oluşturmayan azınlık çocuklarına ise dini eğitim konusunda hiç bir sınırlama yapılmamaktadır. Bu, olması gereken bir durumdur. Ancak bu hak yüzde 99'a neden verilmiyor?" dedi.

"HEM İKTİDAR HEM DE MUHALEFET PARTİLERİNDEN TALEP EDİYORUZ"

Din ve vicdan hürriyetinin anayasa ile teminat altına alındığa dikkat çeken Atak, laiklik adı altında yıllarca İslam düşmanlığı yapıldığını savundu. 11 yıldan beri çocukları 12 yaşına kadar Kuran öğrenmekten alıkoyan bu uygulamanın sorumlularının tarih önünde önce Allah'a sonra millete şikayet ettiklerini vurgulayan Süleyman Atak, "Müslüman Türk milletinin çocuklarına reva görülen bu yasağın biran önce kaldırılmasını hem iktidar hem de muhalefet partilerinden talep ediyoruz." diye konuştu. BBP Balıkesir Milletvekili adayı Zekai Çakır ise yaptığı açıklamada yasağın bitirilmesini istedi. "Bizim tuksal kitabımız çocuklarımıza yasak." diyen Çakır, "Çocuklarımızı devletin resmi Kuran kurslarına gönderemiyoruz. Ama siz o yavrularınızı İncil kurslarına gönderebilirsiniz, yasak değil. Tevrat kurslarına, dans kurslarına, bale kurslarına gönderebilirsiniz, yasak değil. 12 Haziran'da yapılacak seçimler bu yasakları kaldırmak için çok önemli bir fırsat." diye konuştu. Konuşmaların ardından tekbir getiren grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi