Özel Fırat İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve velileri son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı Afrika kıtasına yardım elini uzattı. Okul yönetimi tarafından bir hafta önce başlatılan kampanya kapsamında 7 bin lira para toplandı. Toplanan paralar Balıkesir Kimse Yok Mu Derneği İkinci Başkanı Abdullah Erkahraman'a teslim edildi.
Özel Fırat İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin de katıldığı törende toplanan paralar dernek yetkililerine verildi.
Okul Müdürü Ramazan Bayram, kara kıta Afrika'da yaşanan kuraklık ve insanlık dramına sessiz kalamadıklarını belirterek, "Kampanya ile bütün yardımlarımızı bu sene Ramazan ayında Afrika'ya göndermek istedik. 'Bu sene İnşallah Ramazan ve bayram onların olsun' dedik. Böyle bir çalışma ortaya çıktı. Şu ana kadar velilerimizin desteği ile 7 bin liralık bir meblağa ulaştı. Bunun 10 bin lira olmasını bekliyoruz. Kampanyamız devam ediyor.Yardımlar bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaşsın düşüncesiyle toplanan paraları dernek yetkililerine teslim ediyoruz. Velilerimize kampanyamızın devam ettiğini hatırlatıyoruz. Şimdiye kadar yapmış oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı bereket ayı. Ramazan demek paylaşmak demektir. Paylaşırsak inşallah bereket daha da artacaktır" dedi.
Afrika kıtasının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Müdür Bayram, "Afrika bugüne kadar batı zihniyeti tarafından hep sömürüldü. Ancak biz Müslüman Türk milleti olarak Afrika'yı kalbimizin en derinliklerinden seviyoruz. İnsanımız bu konuda çok duyarlı. İnşallah diğer sivil toplum kuruluşlarımız da harekete geçerlerse Afrika'ya bu yıl güzel bir Ramazan yaşatma düşüncemiz var. Yardım etmek isteyen velilerimizi makbuz karşılığında okulumuza bekliyoruz. Az çok demeden fitrelerimizi yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.
Balıkesir Kimse Yok Mu Derneği İkinci Başkanı Erkahraman ise kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, vatandaşlardan destek istedi. Konuşmaların ardından Okul Müdürü Ramazan Bayram, toplanan 7 bin liralık yardımı Kimse Yok Mu Derneği İkinci Başkanı Abdullah Erkahraman'a teslim etti.
Editör: Haber Merkezi