Orman işçilerinin geçici statüde 5 ay 29 gün çalıştırılması ile ilgili düzenlemede değişikliğe gidildi.. Buna göre yılın bir yarısı çalışıp diğer yarısı kaderine terk edilen 700 binden fazla orman işçisi 9 ay 29 gün boyunca mesai yapabilmelerinin önü açıldı.
GEÇİCİ ORMAN İŞÇİLERİNE UZATMA MÜJDESİ
Erdoğan, geçici orman işçilerinin çalışma sürelerinde 4 ay uzatma müjdesi verdi. Erdoğan, “Her alanda ihtiyaç duyulan adımları atmak durumundayız. Ormancılık faaliyetleri ve orman yangınları ile mücadeleden dolayı işçi ihtiyacının had safhada olması gerekçesiyle bütün geçici işçiler için 4 ay süre uzatımı talebi yenilendi. 4 aylık uzatma sürecini böylece gerçekleştirmiş oluyoruz. Hayırlı olsun” dedi. 
ADİL ÇELİK'TEN TEŞEKKÜR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği konuda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, kendisinin de takipçisi olduğu orman işçilerinin haklı taleplerinin karşılanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
Çelik şu açıklamayı yaptı: 
"Orman işçilerimizin şahsıma ilettiği haklı konularında; 
İlgili konuyu ve sorunları Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sn.Nureddin NEBATİ'ye ve Sayın Bakanımıza iletmiştik.
İlettiğimiz sorunun çözümü için çalışma başlatan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sn.Nureddin NEBATİ ve Hazine ve Maliye Bakanı’mız Sn.Berat ALBAYRAK'a,
HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmalarında; geçici işçilerin çalışma sürelerinin 4 ay uzatıldığı konu hakkında müjdelerini veren Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm orman işçilerimiz adına teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim..."

Editör: Haber Merkezi