Polis Meslek Yüksek Okulu (PYMO) 2010-2011 yılı eğitim öğretim yılı 9. Dönem Mezuniyet töreni Polis Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Vali Yılmaz Arslan’ın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Ok, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Günay Özdemir, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, bazı daire müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.
"ÖĞRENCİ ODAKLI OLDUK"
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını PYMO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz yaptı.
Temel hareket noktalarının öğrenci odaklı olmak olduğunu söyleyen PYMO Müdürü Şenöz, “Okul olarak içimize kapanmayarak Balıkesir Üniversitesi başta olmak üzere çevre üniversitelerle bağ kurarak öğrencilerimizin eğitimleri için uygun ortamlar oluşturmaya çalıştık” dedi. Mezuniyet törenin bir veda töreni olmadığını da sözlerine ekleyen Şenöz, “Mezun olan öğrencilerimizle meslek hayatında yeniden karşılaşacağımızı bildiğim için sizlere güle güle demiyor sadece yolunuz açık olsun diyorum” diye konuştu.
BURUK MUTLULUK
PYMO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz'den sonra Dönem Birincisi Şerife Erkaya kürsüye gelerek, mezun olan arkadaşları adına kısa bir konuşma yaptı.
Polis Memuru Erkaya, mezun olmanın mutluluğu ile dönem arkadaşlarından ayrılmanın burukluğunu yaşadığını, ancak mesleğe başlamanın da heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.
Emniyet Teşkilatının bir mensubu olarak meslek hayatlarında görevlerini her türlü fedakarlık ve başarıyla yerine getireceklerini vurgulayan Erkaya, kendilerini bugünlere getiren okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve tüm ailelere teşekkür etti.
EMNİYET ORDUSUNA 6 BİN 888 TAZE KAN
Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu için bugünün çok özel ve güzel bir gün olduğunu söyleyen Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, “Sadece Balıkesir’de değil bugün Türkiye’nin 25 farklı noktasında 6 bin 888 öğrencimizi emniyet teşkilatımıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Akademiyi dünyanın en iyi güvenlik üniversitelerinden bir haline getirmek misyonuyla yola çıktıklarını söyleyen Arslan, “Arkadaşlarımla birlikte bu hedefi ulaşmak için gece gündüz çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. 
Akademi’de öğrencileri bilgi birikimleri tam, şahsiyetleri oturmuş birer polis memurları olarak yetiştirdiklerini söyleyen Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, “Bunun yanında polis memurlarımızı milletimizin hizmetinde birer güvenlik görevlisi olarak yetiştirmek için de çalışıyoruz” dedi.
VALİ ARSLAN MEZUNLARI KUTLADI
Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Yılmaz Arslan, ilk olarak eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 481 genç polis memurunu ayrı ayrı kutladığını söyledi.
Vali Arslan, “Şanlı bir geçmişe sahip olan Türk Polis Teşkilatımız, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası ve bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunun sağlanması ve devletimize yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerin bertaraf edilmesi için üstün görev anlayışıyla mücadele eden ve gerektiğinde bu uğurda şehit olmayı yüce bir mertebe gören seçkin bir teşkilatımızdır” dedi.
AİLELERE TEŞEKKÜR
Türk Polisinin, Anayasa'nın 2. maddesinde ifade bulan “İnsan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” ilkeleri çerçevesinde, vatandaş memnuniyeti odaklı hizmet üretme gayreti içerisinde olduğunun altını çizen Vali Arslan, Emniyet Teşkilatı’nın klasik bir kolluk birimi olmaktan çıktığını, sürekli kendisini yenileme gayreti içinde olan bir kurum haline geldiğini söyledi.
Genç polis memurlarının ailelerine de seslenen Vali Yılmaz Arslan, “Devletimizin ve milletimizin geleceği bu gençlerin yetişmesinde verdiğiniz her türlü destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Vali Yılmaz Arslan, 9'ncu Dönem Polis Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasına, “Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olan siz genç polislerimizi bir kez daha kutluyor, bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum. Mezuniyetinizin, başta siz ve aileniz olmak üzere Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sizleri tekrar kutluyor, hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum” diyerek son verdi.
HALI SAHA AÇIP, SERGİYİ GEZDİ
Vali Arslan, konuşmasının ardında 9'ncu Dönem Birincisi Şerife Erkaya’ya diplomasıyla birlikte bazı hediyeler verdi. Ardından tören yürüyüşünü selamlayan Vali, törenin ardından Polis Meslek Yüksek Okulu’na inşa edilen yeni halı sahanın açılışını yaptı. Spor Salonunda öğrencilerin yazdığı kitapları inceledi. Öğrencilerin çeşitli tekniklerle yaptığı resimlerin sergilendiği resim sergisini gezdi.
Editör: Haber Merkezi