BALIKESİR il merkezine bağlı Köseler Köyü'nde oturan Ali, Erdoğan ve Raşit Bozkurt kardeşler pazar sabah 10.00 sıralarında Kepsut'a giderek, balık tutmak ve serinlemek için Simav Çayı'na girdi. Üç kardeş akşam saatlerinde eve dönmeyince yakınları jandarmaya haber vererek yardım istedi. Bozkurt kardeşlerin Simav Çayı'nda kaybolduğu bilgisinin ulaşması üzerine Jandarma ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri Simav Çayı'nda arama çalışmalarına başladı. Dört dalgıç ve 6 personel Simav Çayı'nda arama yaparken Jandarma Bursa Bölge Komutanlığı'ndan gelen Arama Kurtarma Ekibi ve İz Takip Köpeği de çalışmalara katıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI TÜM GÜN SÜRDÜ

Bölgede arama yapan jandarma ekipleri sabah saatlerinde Ali Bozkurt'a ait 10 V 0388 plakalı motosiklet ile kardeşlerinin geldiği 10 AC 323 plakalı otomobile ulaştı. Biraz ilerideki bir kayanın üzerinde de balık ağı ile bir terlik bulundu. Üç gencin telefonları motosiklette, kıyafetlerinin de otomobilde olduğu öğrenildi. Jandarma, en son saat 15.30 sıralarında görülen üç kardeşin kıyafetlerinin otomobilde olması nedeniyle serinlemek için suya girmiş olabilecekleri üzerinde duruyor.

YÜZME BİLMİYORLARDI

Üç kardeşin annesi Ayşe ve babası Ahmet Bozkurt gözyaşları içerisinde evlatlarının sağ olarak bulunması için dua ediyor. Kayıp kardeşlerin amcası İsmail Bozkurt, "Erdoğan ve Raşit oto tamirciliği, Ali kasaplık yapıyordu. Yüzme bilmiyorlardı. Dün sabah saatlerinde serinlemek ve balık tutmak için gelmişler. Sağ bulunmaları için dua ediyoruz" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan da olay yerine gelerek arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Üç kardeşi arama çalışmaları Simav Çayı'nda ve çevresindeki arazide devam ediyor.

ÖNCE ALİ'NİN CESEDİ BULUNDU

Balık avlamak için Simav Çayı'na giden ve bir daha haber alınamayan üç kardeşten birinin cesedine ulaşıldı. Dün sabah saatlerinden itibaren arama yapan Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ali Bozkurt'un (22) cesedini bulundu.

Çalışmalarını, kayıp kardeşlerin son görüldüğü bölgede yoğunlaştıran dalgıçlar, saat 15.10 sıralarında cesedi sudan çıkardı. Cesedin yakınlarında bir de olta bulundu. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar, diğer kardeşler Erdoğan (25) ve Raşit Bozkurt'u (18) da bulana kadar arama çalışmalarına devam edeceklerini bildirirken, talihsiz kardeşlerin cansız bedenleri de bugün bulundu. Muzaffer KARAKOYUN / KEPSUT

Editör: Haber Merkezi