BALIKESİR'de Jandarma İzmir, Manisa ve Bursa eş zamanlı operasyon yaptı. DEAŞ, HTS ve El-Kaide terör örgütlerine finansal kaynak sağladıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda 24 şühpeli göz altına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dökümen ve dijital materyal ele geçirildi. 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığınca;  DEAŞ, HTS ve EL-KAİDE Terör Örgütlerine finansal kaynak sağladıkları belirlenen 25 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Balıkesir merkezli operasyonda Manisa, Bursa ve İzmir’de ki şüpheliler de yakalandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda 24 şüpheli şahıs gözaltına alındı.  Bir şüpheli  hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.  Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bir çok örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada, ” Terör örgütleriyle kararlılıkla mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi. 

Editör: Haber Merkezi