Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Balıkesir'deki Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun 18’inci dönem mezunu olan 940 astsubay için Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni yapıldı. 

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, törendeki konuşmasında "Biz şahsımız ve öğrencilerimiz, sadece Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlıyız. Onun dışındaki hiçbir bağlılığı kabul etmiyoruz. Atalarımızda olduğu gibi devlete bağlılığımız tam olacaktır." vurgusu yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın mesajı okundu.

Dönem birincisi Piyade Astsubay Çavuş Furkan Sarısoy öğrencileri temsilen yaptığı konuşmanın ardından yaş kütüğüne adını çaktı.

Konuşmaların devamında dönem birincisi Astsubay Sarısoy’a diploması Vali Hasan Şıldak tarafından verilirken, dereceye giren diğer öğrencilere de diplomaları protokol tarafından takdim edildi. 

Okul Sancağının Devir-Teslim töreni sonrası mezun olan Astsubay Çavuşlar, hep bir ağızdan Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu Marşını söyledi.

Törene Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, MSÜ Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Narlı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Ufuk Aruk, askeri erkan ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi