DİYARBAKIR’ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında bugün ormanlık arazide arama tarama faaliyetinde bulunan askerlere, PKK’lı teröristler pusu kurup el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Teröristlerin ormanlık alana attığı el bombalarından yangın çıktı ve PKK’lıların açtığı ilk ateşle 3 uzman erbaş, 10 er olmak üzere 13 asker şehit düştü. Saldırıda 2’si ağır 7 asker yaralanırken, 7 PKK’lı teröristte ölü ele geçirildi. Bölgede kaçan diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli başlatılan operasyon genişletilerek sürdürülüyor.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde geçen cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında, Silvan İlçesi’nin Dolapdere ve Kulp İlçesi’nin Küplü köyleri arasında arama tarama faaliyetinde bulunan Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, Reşan Deresi Mevkii’ne geldi. Askerler, saat 14.45 sıralarında yemek molası verdikleri sırada kalabalık PKK’lı terörist grubu tarafından pusuya düşürüldü. Teröristler el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırırken, ormanlık alana atılan el bombalarından yangın çıktı.

13 ŞEHİT, 7 YARALI

Teröristlerin ilk saldırısında birlikte yeralan 3 uzman erbaş, 10 er olmak üzere 13 asker şehit düşerken 2’si ağır 7 asker de yaralandı. Birlikte bulunan diğer askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada da 7 PKK’lı ölü ele geçirildi.

Çatışmada yaralanan askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. PKK’lıların saldırısında Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanı’nın da bulunduğu belirtildi. Ancak, resmi makamlar tarafından bu bilgi henüz dağrulanmadı.

Öldürülen 7 PKK’lı teröristten 2’sinin cesedi akşam saatlerinde Silvan Devlet Hastanesi morguna getirildi.

BÖLGE ABLUKAYA ALINDI

PKK’lı teröristler saldırının ardından ormanlık alanda kaçıp izlerini kaybettirmeye çalışırken, Diyarbakır 7’inci Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Teröristlerin attığı el bombalarından çıkan yargını söndürmek için bölgeye Silvan’dan itfaiye ekipleri gönderilirek, alevlere müdahale edildi.

Operasyona Lice 2’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı’na bağlı profesyonel birlikler, komandolar, jandarma özel harekat timleriyle geçici köy korucuları da katıldı. Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı. Sikorsky helikopterlerle teröristlerin kaçış güzergahlarına profesyonel birlikler indirilerek, bölge abluka altına alındı. Karadan da komondaların sevkedildiği bölgede, kaçmaya çalışan PKK’lılar etkisiz hale getirmek için operasyon genişletilerek sürdürülüyor.
Güvenlik güçleriyle teröristler arasında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, bölgeye güvenlik güçlerinin dışında kimsenin girişine izin verilmiyor.
Editör: Haber Merkezi