• Boynuz değil, kuyruk Hotels.com’un yaptırdığı araştırmaya göre, ‘fantastik bir varlık olsaydınız tercihiniz ne oldurdu’ sorusunun yöneltildiği kişilerin arasında, deniz kızı olmak isteyenlerin oranı (%23), boynuzlu at olmak isteyenlerden (%4) yaklaşık 6 kat daha fazla.

Tek boynuzlu atların dönemi sona erdi ve artık dönem deniz kızlarının dönemi. Deniz kızı olmak isteyenlerin (%23) sayısı, boynuzlu at olmak isteyenlerden (%4) neredeyse 6 kat daha fazla. Daha da ilginç olan ise insanların üçte birinden fazlasının (%37) deniz kızlarının var olduğuna inanıyor olması; hatta yaklaşık %9'u da daha önce bir deniz kızı gördüğünü söylüyor.

Hotels.com®, deniz kızlarına duyulan ilgiyi taçlandırmak adına ise belirli noktalara özel deniz kızı egzersiz seansları organize ediyor.

Bu alışılmışın dışındaki egzersizler, sınırlı sayıda olacak şekilde Eylül ayında belirli Hotels.com otellerinde yapılacak. Bu özel egzersizler aynı zamanda dörtte üçünden fazlası (%79) benzersiz etkinlikler sunan tatil yerleri arayanlar için ilginç de bir alternatif olacak. Deniz kızı dersleri, içinizdeki Ariel'i dışarı çıkartmanız için birebir bir fırsat! Küçük Deniz Kızı filminden olan Ariel (33), Karayip Korsanları filmlerindeki deniz kızlarını (%25) ve Splash filminden Madison'ı (%26) geçerek popüler kültürde en sevilen deniz kızı sayılıyor.

Hotels.com'un aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 29 ülkede yaptığı en son anket ve araştırmasına göre, farklı deneyim ve eğlence meraklısı gezginler konakladıkları yerlerin kendilerine standardın ötesinde bir şeyler sunmasını istiyor; Araştırmaya göre %44'üotellerinde, sıcak yoga (%26), bar egzersizleri (%35), şişme engelli parkur (%17) ve HIIT (%26) yerine, deniz kızı egzersizlerini denemeyi tercih ediyor. İnsanların deniz kızı olma isteği o kadar fazla ki, tatilcilerin dörtte üçünden fazlası (%79) sırf yüzgeçli egzersiz seanslarına katılabilmek için bir otelde yer ayırtacağını söylüyor.

Derslerde profesyonel bir deniz kızı (evet, gerçekten profesyonel bir deniz kızı!) konuklara kendi kuyruklarını veriyor ve onların özel ve zorlayıcı egzersizler ile dönerek, yüzerek ve yuvarlanarak su altı dünyasına dalmasını sağlıyor. Daha da önemlisi, bu dersler Instagram'da paylaşmak içinse birebir.

Hotels.com markası Başkanı Johan Svanstrom konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Tatile çıkanlar artık sadece kendilerine sunulan sonsuzluk havuzu ve büyük yataklar ile tatmin olmuyorlar. Kendilerini verebilecekleri ve sosyal medyada da paylaşabilecekleri farklı deneyimlerin arayışı içindeler. Biz de onların unutulmaz tatil anıları istediklerini biliyoruz. Deniz kızı dersleri de işte tam da bunun için yapılıyor. Bir düşünün; hayatınız boyunca kaç kez deniz kızı Ariel gibi yüzme fırsatına sahip olacaksınız ki? Eğlence ve farklılık peşinde koşan tatilcilere bu özel dersleri sunmak ve başka hiçbir yerde bulamayacakları bu fırsatı kendilerine tanımaktan dolayı çok heyecanlıyız. #Denizkızısporu "

Farklı deneyim meraklısı tatilciler, Kuzey Denizlerinin altın yüzgeçli Instagram deniz erkeği Merman Chris'in rol aldığı bu heyecanlı Hotels.com videosunda derslerin bir ön izlemesini görebilirler. Hotels.com’un benzersiz bir deneyim sunan egzersiz programıyla ilgili olarak deniz erkeği Chris’in yorumları ise şöyle: "Hotels.com için bu videoda yer almak ve deniz altının sırlarını dünyayla paylaşmak açıkçası bir rüya gibiydi. Deniz erkeği olmak harika olsa da sanıldığı gibi kolay da değil. Çünkü hem suya karşı yüzebilmek ve derinlere dalabilmek için formumuzu korumaya dikkat etmeliyiz, hem de her an bir kayalık üzerinde mükemmel görünebilmeliyiz. Bu nedenle kuyruk kaslarımı her gün çalıştırıyorum. Değişik trend ve yenilikler peşinde olan tatil meraklılarına kuyruklarını takıp bize katılmaları için böyle bir fırsat tanıması ise beni dünyadaki en mutlu balık yapıyor."

Deniz kızları bu sene kendilerini farklı birçok alanda da yeniden gündeme taşıdı. Siren dizisi bu senenin başarılı yapımları arasındaki yerini alırken; ünlü şarkıcı Nicki Minaj bir deniz kızı olarak sahillerde yüzdü ve 'Küçük Deniz Kızı' filmi yeniden yorumlandı. Dünyayı kasıp kavuran deniz kızı çılgınlığı ise sadece onlardan biri olmayı istemekle bitmiyor. Tatilcilerin üçte biri (%31) deniz kızı görebileceklerine inandıkları bir yere seyahat edeceğini, beşte biri ise (%19) insanlar yerine deniz insanlarıyla çıkmayı tercih edeceğini söylüyor. Görünen o ki Tinder profilinizi güncellemenin vakti geldi de geçiyor.

Deniz kızlarının görülebileceği düşünülen ilk 5 yer:

  • İtalya (%44)
  • İspanya (%40)
  • Türkiye (%42)
  • Avustralya (%20)
  • ABD (%18)

Deniz kızları ve erkeklerine, kadınlar da erkekler benzer şekilde ilgi duyuyor.Her iki grupta da katılımcıların %55'i deniz insanlarına karşı bir hayranlık duyarken; onlara âşık olabileceğini düşünüyor. Her üç kadından biri ise deniz kızı olmak isterken; aynı zamanda yine kadınların %20'si eşlerinin veya sevgililerinin deniz kızı egzersizlerini denemeyi kendilerinden çok istediğini söylüyor!

Hotels.com'un özel deniz kızı egzersizleri** Eylül ayında İspanya, Japonya ve Meksika'da başlıyor. Dersler 20-22 Eylül arasında Mallorca'daki Zafiro Palaca Palmanova otelde, 17-23 Eylül arasında Japonya Okinawa’daki Kanucha Bay Hotel & Villas'da ve 1, 8, 15 & 22 Eylül'de ise Mexico City'deki Polanco Mexico'da yapılacak.

Okyanus canlıları ve denizciler, Hotels.com'a yüzüp otellerini ve sıradaki su altı maceralarını hemen seçebilirler. Eylül ayında nerelere balıklama dalabileceğinizi öğrenmek için buraya tıklayın. İşte bu gerçekten inanılmaz!

Editör: Haber Merkezi