Balık tutmak için gittikleri Simav Çayı'nda boğularak yaşamını yitiren Erdoğan, (25), Raşit (22) ve Ali Bozkurt (18) kardeşler Balıkesir'in Köseler Köyü'nde gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Üç kardeşin Bursa Adli Tıp Krumu Morgu'ndaki otopsini ardından Balıkesir'deki Atatürk Devlet Hastanesi Morgu'na getirilen cenazeleri, bugün öğle vakti yakınları tarafından alındı. Cenazeler, baba ocağının bulunduğu Köseler Köyü'ne götürüldü. Üç kardeş için buradaki evlerinin önünde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, MHP'li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar ve Bozkurt kardeşlerin yakınları ile sevenleri katıldı.

Anne Ayşe, baba Ahmet Bozkurt ve çocukları Azime ve Mustafa Bozkurt, cenazede güçlükle ayakta durabildi. Baba Ahmet Bozkurt, oğluyla birlikte taziyeleri kabul etti. Azime Bozkurt'un kardeşlerinin tabutlarına sarılarak, ağlaması yürekleri dağladı. Sürekli gözyaşı döken anne Ayşe Bozkurt'u komşuları güçlükle sakinleştirebildi.

"SUDA BOĞULANLAR DA ŞEHİTTİR"

Cenaze namazını kıldıran köy imamı İzzet Altıntaş, "Vardık, yoktuk mesele bundan ibaret. Kimin başına ne zaman, nerede ne geleceği ve ne şekilde vefat edeceği Allah'ın indinde gizlenmiştir. Buna bizim yapacağımız hiç bir şey yok. İnanıyoruz ki bu kardeşlerimiz bu Ramazanın mübarek günlerinde ağızları oruçlu oldukları halde ruhlarını Cenab-ı Allah'a teslim ettiler. Peygamber efendimiz de Hadis-i Şerif'lerinde suda boğulanları da şehit mertebesine yükseltiyor. Kuran-ı Kerim'in ifadesiyle şehitler ölmez. Onlar daima diridirler. Hayır ve dualarıyla her zaman bizim yanımızda olacaklardır" dedi.

"ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR"

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da cenazeye katılarak, Bozkurt ailesinin acısını paylaştı. Cemaate de seslenen Başkan Ok, "Acımız çok büyük. Ama tüm köylülerimizin acıyı paylaşması çok önemli. Acılar paylaşıldıkça azalır. Tüm köy halkının bundan sonra da Bozkurt Ailesi'nin yanında olacağına inanıyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu.

Üç kardeşin cenazesi, okunan duaların ardından omuzlarda taşınarak, köy mezarlığında götürülüp, toprağa verildi.

CESETLERİ DALGIÇLAR ÇIKARMIŞTI

Balıkesir'in Köseler Köyü'nde yaşayan oto tamircisi Erdoğan Bozkurt kardeşleri kaynakçı Raşit Bozkurt ve kasap kalafası Ali Bozkurt ile geçen Pazar günü balık tutmak için Kepsut İlçesi yakınlarındaki Simav Çayı'nın Kışla Mevkisi'ne gitmişti. Ancak, üç kardeşin telefonlarına cevap vermemeleri ve akşam eve dönmemeleri üzerine yakınlarının durumu bildirdiği jandarma, olay yerinde Ali Bozkurt'un 10 V 0388 plakalı motosikleti ile kardeşlerinin geldiği 10 AC 323 plakalı otomobile ulaşmıştı. Balıkesir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) gelen üç dalgıç ve Bursa Bölge Jandarma Komutanığı'ndan gelen iz takip köpeği ile yapılan aramalarda, ilk olarak Ali Bozkurt'un cesedini bulmuştu. Ertesi gün havanın aydınlanmasıyla birlikte devam edilen aramalarla diğer iki kardeşin de cesetleri çıkartılmıştı.

Editör: Haber Merkezi