BALIKESİR’in yerel parlamentosu olarak bilinen İl Genel Meclisi’nin CHP’li Bandırma üyesi İsmet Koçyiğit’in partili arkadaşlarıyla birlikte gittiği bazı köylerde ayaklarına çizme geçirerek iktidar partisine yönelik eleştiriler getirmeye çalışması yanında ‘alevi-sünni ayrımı yapıldığına ilişkin’ tehlikeli iddiaları gündeme taşımaya devam etmesi değişik yorumları beraberinde getirirken, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, yerel Politika gazetesinden Ömer Kantarlıoğlu’na verdiği röportajda ilginç değerlendirmelerde bulundu.
Vali Arslan, köylerdeki kanalizasyon sorunlarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Kanalizasyonla ilgili hep savunduğum bir şey vardır. Arıtma yapamıyorsanız, kanalizasyon yapmanın çok fazla bir anlamı yok.
Hizmet kalitesi yükseldikçe bunlarla ilgili tedbirleri idareler alacaktır. İdarelerin görevi bu. Ancak konuyu çok abartıp, “perişan durumdayız”, “millet uzaya gitti, biz çok kötü durumdayız” tarzında veya anlamına gelecek tarzda dile getirilen sorunların ben doğru olmadığını düşünüyorum.
Bazı muhtarlar belki uyanık davranıp, medyayla bu konuda beraber hareket etme anlayışını güdebilirler. Yani her sorunu olan gidip gazetelerde manşet yaptırarak çözmeye çalışması yanlış bir yöntem.
Bu konuda medya mensuplarına ben bir şey demem, onların yaptığı habercilik, gazeteciliktir. Ama muhtarların bu yaptığını yanlış buluyorum.
Ayağına bir çizme geçirip, burası çamur diye çıkarsanız bu doğru yaklaşım olmaz. Bende şimdi dışarıya çıkalım, size bin tane çamurlu yer göstereyim. Yani bu doğru bir şey değil. Arkadaşlar gelecekler, oturacaklar konuşacağız, paramız ölçüsünde bu sorunları çözeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi