Vali Şıldak'ın mesajı şöyle:

Milletimizin eşsiz irfanıyla, vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı yeni bir destanın yazıldığı, karanlık geceden aydınlık sabaha çıktığımız 15 Temmuz Kalkışması ve Darbe Girişiminin üzerinden beş yıl geçmiş bulunmaktadır. Türk devletinin işgali, Türk milletinin esareti ve Türk demokrasisinin hançerlenmesine yönelik ihaneti ve darbe kalkışmasını unutmadık, unutturmayacağız!

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.

15 Temmuz gecesi tarihte eşi benzeri az görülen hain bir saldırıya maruz kaldık. Devletini, milletini ve vatanını korumak için kendilerine teslim edilen silahların, tankların, uçakların ve helikopterin namlusunu kendi milletine çevirecek kadar hainliğe bulaşmış olan FETÖ terör örgütü ve işbirlikçilerine karşı, Allah’ın yardımı, milletin cesareti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla, şanlı tarihimize yeni bir kahramanlık destanı daha yazılmıştır.

Mazisi şan ve şerefle dolu tarihimizden aldığımız güçle, sadece bir askeri kalkışma olmayıp, devletimize ve milletimize yönelik planlı bir yok etme girişimi, Liderinin öncülüğünde milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, milletçe tek vücut olarak istiklâl ve istikbâlimize sahip çıkacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve 2023 hedeflerine taşımak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanını canından aziz bilip, bu topraklar için bir gül bahçesine girercesine canını feda eden, makamların en yücesine erişen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.

Editör: Haber Merkezi