Balıkesir Belediyesi için toplanan bağışlarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla polis operasyon düzenledi. Belediye ve itfaiyedeki pek çok evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulurken, Balıkesirspor Kulübü'nün 1 ve 2 numaralı adamları olan Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç, evlerinden alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BEKLENEN OPERASYON SABAH BAŞLADI

Balıkesir Belediyesi'nde bir süredir gündemde olan Karesi Alışveriş Merkezi, Balıkesirspor ve Belediye'ye yapılan bağışlarla ilgili soruşturmalar bugün yeni bir boyut kazandı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 07.30'da belediyeye operasyon düzenledi. Polis, belediye ile birlikte İtfaiye Müdürlüğü'ndeki bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el koydu.

BELEDİYEYE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK!

Balıkesir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda, bazı yöneticilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saatlerinde geldikleri Balıkesir Belediyesi'nde arama yapıyor. Belediyenin Vasıf Çınar Caddesi üzerinde bulunan hizmet binasına gelen emniyet güçleri, içeriye çalışanların haricinde kimseyi almıyor.

BAŞKAN YARDIMCILARI GÖZALTINDA

Alınan bilgiye göre saat 07.00 sıralarında Balıkesir Belediyesi'ne gelen polisler, belediyenin iki girişini kontrol altına aldı. İçeride evrakları inceleyen polisin, İtfaiye Müdürlüğü Fırıntaş A.Ş. ve belediyeye bağlı diğer birimlerde de arama yaptığı öğrenildi. Operasyonda aynı zamanda Balıkesirspor Kulübü’nün 1.ve2.adamları olan Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ile Yusuf Özenç yanında Zabıta Müdürü Hüseyin Turan’ın aralarında bulunduğu 22 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

“BALLI MÜTEAHHİT” İLE MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI DA EMNİYETTE

MHP'li Belediye Meclis üyesi Faruk Demiraslan ve MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ın da emniyete çağrılan kişiler arasında yer aldığı ileri sürüldü.

Bilindiği gibi, Faruk Demiraslan, Paşaalanı Mahallesi’nde ‘kişiye özel imar uygulaması’ sonrasında temelini atıp diktiği 6’şar katlı binalarla Balıkesir kamuoyunun gündemine gelerek adını duyurmuştu.  Fırıntaş yönetim kurulu başkanlığı yanında Balıkesirspor Kulübü’nde de mali işlerden sorumlu yönetici olan Demiraslan’ın gözaltına alınması sürpriz olarak değerlendirildi.

BALIKESİRSPOR VE FIRINTAŞ

Belediye hizmet binası ve bağlı birimlerde yapılan aramada polisin bilgisayar ve evrakları detaylı olarak incelediği bildirildi. Cumhuriyet Savcılığının koordinesindeki operasyonun belediyenin sahibi olduğu Fırıntaş’ı da ilgilendirdiği ajans10 haber merkezine ulaşan bilgiler arasında yer aldı. Aralamalarda Balıkesirspor ve belediyeye yapılan bağışlar ile bazı ihalelerin incelemeye alındığı iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi