KAZDAĞLARI Milli Parkındaki yangını söndürmü çalışmaları havadan va karadan sürüyor.  Yangına müdahale esnasında, ormandan kaçan bir ayının saldırısına uğrayan Özkan Kaya adlı  vatandaş yaralandı. Hastaneye kaldırılan orman gönüllüsünün hayati tehlikesi yok.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ile birlikte yangın bölgesinde çalışmaları koordine eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak,son durumla ilgili şu bilgiyi paylaştı: 

"Edremit İlçemizde bulunan Kazdağları Milli Parkı içerisinde sarp arazi şartlarına sahip bir vadide bugün sabah saatlerinde başlayan ve ilk andan itibaren etkili bir müdahale gerçekleştirilen orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Saat 18.30 itibariyle 17 helikopter ve 4 uçakla havadan; 38 arazöz, 14 su ikmal aracı, çeşitli iş makineleri ve 210 personel ile karadan müdahale edilmektedir.

Başlangıç anından itibaren bütün imkanlar kullanılarak kapsamlı bir koordinasyon içinde yürütülen çalışmalar sonucunda yangının ilerlemesi önlenmiş olup kontrol altına alınması için çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.

Yangına müdahale esnasında orman gönüllüsü bir vatandaşımız yaralanmış olup hastanede tedavi altına alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Haber Merkezi