TÜRKİYE Diyanet Vakfı'nın İl Müftülüğü koordinesinde verdiği iftar önceki akşam Otel Basri’de yapıldı. İftara Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, daire müdürleri, şehit aileleri ve müftülük çalışanları katıldı.

"EL BİRLİĞİYLE TAMAMLAYACAĞIZ"

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda konuşan Vali Yılmaz Arslan, “Diyanet Vakfı kuruluşundan bugüne kadar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında kendisine yüklenilen görevleri layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olan çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur. İnşallah bugüne kadar yaptıkları hizmetleri, bundan sonra da insanlığın hizmetinde olması kaydıyla artırarak devam ettireceklerdir.

Birkaç gün önce Balıkesir Müftülük Sitesi inşaatında inceleme yaptım. Gerçekten büyük emek verilmiş, büyük masraf yapılmış, büyük bir işin altına girilmiş. Tabii orada Müftülük Sitesi tabiri ne kadar doğru bilmiyorum. Çünkü bana anlatıldığına göre o binanın sadece üçte biri Müftülük hizmetlerine ayrılmış, bir kısmı Kur'an Kursu ve bir kısmı da eğitim merkezi olarak düşünülmüş. Aslında güzel bir proje. Elbirliği ile inşallah o projeyi bir şekilde tamamlamak ve hayata geçirmek durumundayız.

"BİZ İDDİALIYIZ, İŞİMİZİ YARIM BIRAKMAYIZ"

Buradaki görevime başladığımdan bu yana dile getiriyorum Balıkesir iddialı bir il. Biz iddialıyız. Hiçbir işimizi de yarım bırakacak değiliz. İnşallah o işe biraz daha emek vermek, biraz daha gayret göstermek suretiyle mesafe alınmasını da arzu ediyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile de temasa geçeceğiz. İnşallah sayın milletvekillerimizin de desteğiyle oradan da bir miktar kaynak bulup, geriye kalan bölümü de buradan temin edip o inşaatı bir an önce tamamlayacağız” dedi.

"MEDENİYETİMİZİN TEMELİ VAKIF"

Müftü Turgut Açari ise “İnsan vakıf evde doğar, vakıf eşikte uyur, vakıf okula gider, vakıf işte çalışır ve nihayet vakıf mezara defnedilir" sözünü hatırlatarak, "Bu söz medeniyetimizin temelinin vakıf olduğunu, vakıf medeniyeti gibi köklü bir medeniyete sahip olduğumuzu göstermektedir. 1975 yılında kurulan Türkiye Diyanet Vakfı'nın il ve ilçelerdeki şubeleri hızla tamamlanmış ve Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerini destek sağlamaya da başlamıştır. Bu yıl Balıkesir Şubesi olarak 60 ihtiyaçlı aileye gıda paketi ulaştırmıştır. Yine bu yıl 70 üniversite öğrencisine küçük meblağ da olsa burs sağlamıştır. Kur'an Kursu yatılı yurt hizmetlerine iaşe imkanı sağlamaktadır. Değişik yerlerde temelden başlayıp inşa edilen camilerin yapımına destek sağlamaktadır. Yeni yapılmakta olan Müftülük Sitemizin inşaatı da yine mahalli imkanla vakıf gayretleriyle devam etmektedir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi