Oğuz Boyları Karesi Yörük Türkmen Derneği tarafından düzenlenecek olan '9.Yörük Şenliği' 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Ayvatlar 9. Yörük Şenliği nedeniyle tanıtım toplantısı düzenleyen Oğuz Boyları Karesi Turizm Derneği Başkanı Nail Akkeçili bu yılki etkinliklere bir çok ilden yoğun bir katılım beklediklerini ifade ederek, "Yörük ve Türkmen geleneğinin yaşatılmasına katkı sağlamak ve Türk Kültürünü gelecek nesillere aktarmak, Oğuzların Kayı Boyu Karakeçili aşireti mensupları olan bizler bu şöleni; Anneler Gününde icra etmek suretiyle, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin Annesi Hayme Anayı da anmak istiyoruz ve onun Anadolu toprakları üzerinde var olan beylikler arasındaki birleştirici rolünü günümüz gençliğine aktarmak istiyoruz. Bu şölenin diğer bir amacı da Eskişehir’den, Bilecik’ten Söğütten, Kütahya’dan, Isparta’dan, Doğudan, Güneydoğu’dan, Toroslardan gerek kalben takip eden, gerek davetimize icap ederek gelecek olan tüm vatandaşlarımıza, Balıkesir’in tanıtılmasına katkı sağlamaktır" dedi.

Oğuz Boyları Karesi Turizm Derneği Başkanı Nail Akkeçili bu yıl gerçekleştirilecek olan şölenin yapılması için her türlü desteği veren Vali Ahmet Turhan’a teşekkür ederek, sürdürdüğü konuşmasında "Kamu kuruluşlarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticilerine, özellikle etkinliklerimizde büyük hizmetleri olan yönetim kurulu arkadaşlarıma, Ayvatlar Köyü Halkına, Üyelerimize, Şölenimize iştirak edecek Yörük Türkmen temsilcileri ile bizleri bugüne kadar yalnız bırakmayan halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yörük ve Türkmen şöleni kapsamında, Valilik Rıza Akdemir Sergi Salonu'nda 7-10 Mayıs tarihleri arasında “Geçmişten günümüze Ayvatlar Yörük ve Türkmen Şölenleri” adı altında bir fotoğraf sergisi açılacak. 

Editör: Haber Merkezi