Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askerlerin geçiş yoluna mayın döşemeye çalışan PKK'lı teröristler ile 22 Temmuz Cuma günü girilen silahlı çatışmada ağır yaralandıktan sonra Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) kaldırılan Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu, tüm çabalara karşın şehit oldu. Acı haber, Teğmen Özoğlu'nun Kayabey Mahallesi'ndeki baba ocağını yaktı.

ÜÇ YILDIR ŞEMDİNLİ'DEYDİ

Şemdinli'de 3 yıldan bu yana görev yapan ve 25 yaşındaki Jandarma Teğmen Özoğlu, emrindeki askerlerle, geçen 22 Temmuz'da, Tekeli Köyü'nün Gelişen Mevkii'nde askerlerin geçiş yoluna mayın döşeyen PKK'lı teröristlerle çatışmaya girdi. 2 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada Teğmen Süleyman Özoğlu ve 1 er teröristlerin açtığı ateşle yaralandı. Helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan Teğmen Özoğlu, buradaki ilk müdahalenin ardından Ankara GATA'ya sevk edildi. Teğmen Süleyman Özoğlu, GATA'da doktorların tüm çabasına karşın önceki gece yarısı şehit oldu.

"HAK VERİLDİKÇE DAHA ÇOĞUNU İSTİYORLAR"

Şehit Teğmen Özoğlu'nun cenazesi dün Ankara'da düzenlenen tören ardından askeri uçakla Balıkesir'e getirildi. Acısını belli etmemeye çalışan, Balıkesir Ticaret Odası Müdür Yardımcısı olan şehit babası Mustafa Özoğlu, "Şemdinli oğlumun ilk görev yeriydi. Çatışmada bacağından vurulmuş. GATA'ya kaldırıldı, ancak ne yazık ki şehit oldu. Ben kan kaybından öldüğüne inanıyorum. Son günlerdeki terör olaylarındaki artış hükümetin taviz vermesinden ötürü. Hak verildikçe daha çoğunu istiyorlar" dedi.

Emekli öğretmen Habibe Özoğlu da şehit evladının fotoğrafına sarılıp, "Yavrum, evladım, canımın içi yavrum" diye ağıtlar yaktı. Şehidin teyzesi Seher Avcı da "Bu yavrular bir kalleş kurşuna kurban gitmesin. Lütfen herkes bir olsun. Herkesin evladı bizim evladımız. Çok zor yetişiyorlar. Bir savaş varsa hepimiz gidelim" diye isyan etti.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

İki erkek, bir kız kardeşi bulunan ve bekar olan Şehit Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu'nun cenazesinin, bugün Öğle Namazı sonrasında Zağnos Paşa Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi