TÜRKİYE'nin en önemli yemeklik yağ üreticilerinden Turyağ kısa sürede yakaladığı büyüme hızıyla Balıkesir’in ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri oldu.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yılda 175 bin ton yağlı tohum ve 80 bin ton rafine yağ işleme kapasitesine sahip tesisleri gezen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Turyağ’a hayran kaldı, “Ben bu kadarını beklemiyordum” dedi.

BAKAN'DAN BU KADARINI BEKLEMİYORDUM İTİFARI

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ile birlikte gezdiği Turyağ Fabrikasına hayran kaldı. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uğur’dan tesisle ilgili bilgi alan Bakan Çağlayan, modern üretim tesislerini gezince bu kadarını da beklemediğini söyledi.

Turyağ’ın markalarını inceleyen bakan Çağlayan, Turyağ’ın Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları içinde yer almasının gurur verici olduğunu bilirdi. 271 milyon liralık cirosuyla listeye 220’nci sıradan attığı adımla Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan Turyağ, Bileşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 'Altın Madalya' ile ödüllendirmişti.

TURYAĞ'A ÖDÜLÜNÜ BAKAN EKER VERMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’daki Grand Cevahir Kongre merkezi’nde yapılan törende Balıkesirlileri gururlandıran ödülü A. Edip Uğur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in elinden almıştı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir’in sanayici Milletvekili Uğur, “Değişimi, piyasayı yakaladık. Kapasitemiz arttı. Komşu ülkelere ihracat yapıyoruz. İstikrarlı bir şekilde gidiyoruz. Yağlı tohum üretimini artıracağız. Çin ve Hindistan gibi ülkelerde yağ tüketiminin artması heyecanımızı arttırıyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi