"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında Altıeylül Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sergisi düzenlendi.

Sergide 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında objektiflere yansıyan kareler yer aldı. Sergi Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve çok sayıda kişinin katılımı ile açıldı.

Mehteran konserinin de yer aldığı fotoğraf sergisi açılışında konuşan Başkan Avcı; duygularını şöyle dile getirdi:

15 Temmuz gecesinde darbecilerin genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden insanlarımız şehit edildi.

Türk Milleti Anadolu’yu yurt edindiği 1071’den bu yana, kanlarıyla bu toprakları sulayarak bu memleketi bizlere hediye ettiler. Bizler de bu şanlı tarihimizden ilham alarak yolumuza devam edeceğiz. 15 Temmuz’da Altıeylül ailesi olarak bütünlük içerisinde burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Avcı;” Türk Milleti olarak önemli zamanlara birlik beraberlik içerisinde olmak bizim en büyük kazançlarımızdan birisidir.

Bizler 7 gün 24 saat mazlumların umudu olan bu milletin bayrağını daha yukarılara çıkarmak için gerekirse 365 gün çalışacağız. Buradan birlikteliğimizi bozmaya çalışanlara sesleniyoruz, yapamayacaksınız, başaramayacaksınız, bu milleti bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanımızı dindiremeyeceksiniz. 

Geçmişimizden dersler çıkararak geleceğe umutla bakacaklarını söyleyen Başkan Avcı; Türk Milletinin bir ferdi olmaktan çok büyük şeref ve gurur duyuyor, katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum."

Editör: Haber Merkezi